NOS Nieuws

Vier doden en 28 gewonden bij schietpartij tijdens 'sweet sixteen' in Alabama

Bij een schietpartij in Dadeville in de Amerikaanse staat Alabama zijn dit weekend vier doden gevallen. Zeker 28 mensen raakten gewond. Enkele van hen verkeren in kritieke toestand.

Volgens lokale media gebeurde de schietpartij zaterdagavond bij een Sweet 16-party, een groot feest ter ere van de zestiende verjaardag van een meisje uit het kleine plaatsje. Volgens Amerikaanse media is een van de dodelijke slachtoffers de broer van de jarige. Hun moeder zou gewond zijn geraakt.

De schietpartij vond plaats in een dansschool. Bij een persconferentie op zondag gaven lokale autoriteiten geen informatie over de vermoedelijke schutter. Ook is niet bekend of er iemand is aangehouden. Media melden dat een ruzie tijdens het feest mogelijk de aanleiding was.

'Stuitend en onacceptabel'

De Amerikaanse president Joe Biden haalde zondag in een verklaring uit naar wapenbelangenorganisatie NRA en de Republikeinse politici die de wapenlobby steunen. "Hoe heeft het in dit land zover kunnen komen dat kinderen niet meer naar een verjaardagsfeestje kunnen gaan zonder bang te zijn? Dat ouders zich zorgen maken elke keer dat hun kinderen de deur uitgaan naar school, de bioscoop of het park? Dit is stuitend en onacceptabel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl