NOS Voetbal

'Technisch manager Hamstra vertrekt bij Ajax; weg lijkt vrij voor Ward'

Technisch manager Gerry Hamstra vertrekt volgens De Telegraaf bij Ajax. Hij wil daarmee een groot deel van de verantwoordelijkheid voor de aanstelling van - de inmiddels ontslagen - trainer Alfred Schreuder en de mislukte transferzomer op zich nemen.

Hamstra zou met de Amsterdamse club in gesprek zijn om zijn tot 2024 lopende contract te ontbinden.

Algemeen directeur Edwin van der Sar en Gerry Hamstra

Hamstra nam samen met Klaas-Jan Huntelaar (en algemeen directeur Edwin van der Sar) vorig jaar het takenpakket van Marc Overmars over, nadat die vanwege grensoverschrijdend gedrag was vertrokken.

Het technisch duo kende afgelopen zomer een roerige transferperiode. Een flink aantal belangrijke spelers vertrok en meerdere aankopen die ervoor terugkwamen, maken een moeizaam seizoen door.

Ajax staat in de eredivisie na de nederlaag van afgelopen zondag in de Klassieker op zes punten van koploper Feyenoord, waarmee de landstitel uit zicht lijkt. Eerder dit seizoen werden de Amsterdammers onder Schreuder roemloos uitgeschakeld in de Champions League. Onder de nieuwe coach John Heitinga volgde een definitieve uitschakeling in Europa tegen Union Berlin.

Verruilt Ward Liverpool voor Ajax?

Het eventuele vertrek van Hamstra zou verband kunnen hebben met de mogelijke komst van Julian Ward, die naar verluidt op zeer korte termijn wordt aangesteld als definitieve opvolger van Overmars.

Ward werkt momenteel als technisch manager bij Liverpool. Volgens De Telegraaf gaat hij samenwerken met Huntelaar, in wie Ajax vertrouwen zou hebben.

Op rechts Julian Ward in zijn functie als technisch bestuurder bij Liverpool, met links van hem trainer Jürgen Klopp

Ward, die op 1 juli zou moeten beginnen bij Ajax, wacht een zware klus. Als Heitinga niet mag aanblijven als definitieve opvolger van Schreuder, moet hij meteen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Daarbij is het allesbehalve zeker dat sterkhouders als Edson Álvarez, Jurriën Timber en Mohammed Kudus in Amsterdam blijven.

Roerige transferperiode

Afgelopen zomer raakte Ajax met Noussair Mazraoui, Nico Tagliafico, Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Antony meerdere basisspelers kwijt. Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey en Brian Brobbey werden aangetrokken als vervangers. Geen van die spelers heeft de verwachtingen dit seizoen helemaal waar kunnen maken.

Hamstra en Huntelaar haalden ook Lucas Ocampos binnen. Aanvankelijk wilde het technisch duo de Argentijn van Sevilla kopen, maar daarvoor stak de raad van commissarissen een stokje. Ocampos werd gehuurd, maar speelde in Amsterdam zelden. Na een paar maanden werd zijn huurcontract ontbonden en toog hij terug naar Sevilla.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl