NOS VoetbalAangepast

Heitinga maakt seizoen af met Lodeweges: 'Belangrijk dat ervaren man naast me staat'

John Heitinga mag als hoofdtrainer het seizoen afmaken bij Ajax. Hij krijgt de ervaren Dwight Lodeweges naast zich als assistent-trainer.

Heitinga werd afgelopen weekend doorgeschoven van Jong Ajax naar het eerste elftal als tijdelijk opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder. De Amsterdammers wonnen in Rotterdam met 4-1 van Excelsior en nu krijgt Heitinga ook de rest van het seizoen het vertrouwen van de clubleiding.

"Ik heb er heel veel zin in en ik hoop dat ik ervan ga genieten met mijn staf", aldus Heitinga op het clubkanaal. "Ik denk dat ik het Ajax-dna heb en hopelijk kan ik dat vertalen naar de groep zodat we dat terugzien op de velden."

"We zijn ervan overtuigd dat dit de juiste oplossing is. John volgt een zorgvuldige en geleidelijke weg, waardoor hij zich de afgelopen jaren erg goed ontwikkeld heeft als trainer", vindt algemeen directeur Edwin van der Sar.

Ervaring in de staf

Met Lodeweges als extra assistent-trainer naast Michael Reiziger en Richard Witschge kan Heitinga rekenen op veel ervaring in zijn staf. De 65-jarige Lodeweges was onder meer assistent- en interim-trainer bij PSV en het Nederlands elftal en hoofdtrainer bij FC Groningen en sc Heerenveen.

"Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat er een ervaren man naast me staat", zegt Heitinga. "Mij is gevraagd welke valkuilen ik heb. Daar moet ik eerst tegenaan lopen. Dat weet ik nog niet en dat ga ik ervaren. Het enige wat ik weet: ik wil alles winnen."

De afgelopen twee jaar was Lodeweges als coach niet actief in het profvoetbal, ook om zijn partner tijdens haar revalidatie van een ongeval bij te kunnen staan. Zijn functie als trainer van de amateurs van VVOG uit Harderwijk legt hij per direct neer, evenals zijn RvC-lidmaatschap bij sc Heerenveen.

Heitinga is blij dat Ajax tekenen van herstel toont en is ongewis over toekomst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl