NOS Voetbal

Heitinga blijft koel na winst met Ajax: 'Zege absoluut niet hand van de trainer'

Het gaat debuterend interim-trainer John Heitinga te ver om de overwinning van Ajax bij Excelsior (4-1) op zijn conto te schrijven. "Wij moeten hier winnen, dit is absoluut niet de hand van de trainer", zei hij na de eerste Amsterdamse competitiezege in acht duels.

Heitinga erkende dat Ajax voor rust goed was weggekomen. Excelsior troefde de geplaagde landskampioen een aantal keer af op de counter, maar scoorde slechts één keer.

'Rulli houdt ons in de wedstrijd'

"De eerste helft was niet goed van onze kant. We waren zo slordig, dan houdt Rulli (keeper, red.) ons een paar keer goed in de wedstrijd, totdat de 1-1 viel", aldus Heitinga. "Ik gaf in de rust aan dat we dit aan onszelf te danken hadden. De tweede helft was een totaal andere wedstrijd", vond Heitinga.

De oud-verdediger gaf in aanloop naar de wedstrijd tegen Excelsior zijn mening over de prestatiecultuur van Ajax. Er zou in zijn ogen iets meer karakter bij de spelers mogen worden getoond. "Voor rust zie je bij de 1-1 dat de koppies wat naar beneden gaan, maar na rust ging het beter."

Bekijk hieronder een interview met John Heitinga na de wedstrijd en voor de wedstrijd.

Volgens Steven Berghuis is het lek bij Ajax absoluut nog niet boven. "Dat lijkt me niet", glimlachte hij. "Als je de wedstrijd ziet, dan komen we goed weg. We hadden voor rust ook met 3-1 achter kunnen staan. Hoe gek het ook is, maar we scoren dan wel vlak voor rust de 1-2."

Berghuis is blij dat Heitinga de prestatiecultuur van Ajax durft te benoemen. "Het is goed dat hij iets teweeg wil brengen", aldus de aanvaller, die daarbij ook de andere accenten in de Ajax-aanval benoemde.

Ontslag Schreuder

Berghuis keek ook nog terug op het ontslag van Alfred Schreuder van afgelopen donderdag.

De Oranje-international voelde na het gelijkspel tegen FC Volendam dat er iets zou gaan gebeuren. "Als het al een paar weken lang niet werkt, dan weet je dat het er na een gelijkspel tegen Volendam aan zit te komen."

Berghuis na zege Ajax: 'Het lek boven? Dat lijkt me niet'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl