NOS Voetbal

Fortuna Sittard spreekt trainer Velázquez weer aan op woede-uitbarstingen

De clubleiding van Fortuna Sittard gaat hoofdtrainer Julio Velázquez opnieuw aanspreken op diens gedrag langs de lijn. De Spanjaard liet zich zaterdag gaan tijdens de met 3-0 verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente. De zichtbaar boze Velázquez sloeg een paar keer hard op het plexiglas van de dug-out en gooide ook technische apparatuur van zijn club omver.

Velázquez ontplofte tijdens de wedstrijd tegen Twente meermaals:

Fortuna-coach Julio Velázquez (opnieuw) door het lint in dug-out

Fortuna ging eerder al in gesprek met de 41-jarige Spanjaard over zijn gedrag langs het veld. Velázquez werd enkele weken geleden in de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1) met twee gele kaarten naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Het leverde hem automatisch een schorsing van één wedstrijd op.

Emoties niet in de hand

Zaterdag tegen FC Twente maakte Velázquez zich nogal boos, omdat de bal bij een vrije trap van de bezoekers niet stil had gelegen. Uit de daaropvolgende aanval maakte FC Twente de tweede treffer.

"Ik begrijp de frustratie van Velázquez, want die goal had ook afgekeurd moeten worden", zegt technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna tegen ESPN. "Maar dit gedrag is niet de manier hoe je het graag ziet. Het is een punt van aandacht. Hij zit vol in zijn woede en frustratie. Daar vinden we wat van als club."

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Twente:

Bekijk de samenvatting van Fortuna Sittard - FC Twente

"Dit is niet onze norm. We gaan zijn gedrag intern bespreken. Zijn voorbeeldfunctie ligt onder een vergrootglas, dit gedrag leidt af van waar je mee bezig bent. Hij doet zichzelf tekort. Maar hij doet ons als club ook tekort."

Een woordvoerder van Fortuna bevestigt dat de clubleiding weer in gesprek gaat met de trainer. Volgens hem heeft Velázquez zaterdag tijdens z'n woede-uitbarsting niets kapotgemaakt.

Na de wedstrijd zei Velázquez dat het niet moest gaan om zijn emoties naast het veld, maar om wat er in het veld allemaal was gebeurd.

'Emoties kregen overhand' bij Velázquez, tevredenheid bij Jans en uitblinker Cerný

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl