Nagelsmann krijgt de gele kaart tijden Borussia Mönchengladbach - Bayern München
NOS Voetbal

Nagelsmann ontsnapt aan schorsing na woede-uitbarsting, wel boete van 50.000 euro

Bayern München-trainer Julian Nagelsmann wordt niet geschorst voor zijn woede-uitbarsting richting de scheidsrechter na het competitieduel tegen Borussia Mönchengladbach van zaterdag. Der Rekordmeister verloor met 3-2 en speelde al vanaf de achtste minuut met een man minder na een rode kaart voor verdediger Dayot Upamecano.

"Dit is een grap, hij wil me voor de gek houden", riep Nagelsmann, voordat hij na de wedstrijd de kleedkamer van de scheidsrechters in liep om verhaal te halen. De trainer vloekte ook hardop toen hij in het bijzijn van de media de ruimte weer verliet.

Nagelsmann baalt

De Duitse voetbalbond legde geen schorsing op omdat de 35-jarige Nagelsmann nog niet eerder was gestraft voor wangedrag. Ook heeft de bond mee laten wegen dat de trainer zich al snel verontschuldigde voor zijn gedrag. Wel kreeg Nagelsmann een fikse boete van 50.000 euro.

Bayern pakte de afgelopen tien jaar de titel in de Bundesliga en staat ook dit seizoen na 21 wedstrijden bovenaan, al is het verschil kleiner dan andere jaren. Borussia Dortmund en Union Berlin hebben evenveel punten, Freiburg staat daar slechts drie punten achter.

Komende zondag speelt Bayern de topper thuis tegen Union Berlin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl