Teleurstelling bij Lautaro Martínez na het missen van een penalty

Inter onderuit bij laagvlieger Spezia; Dumfries veroorzaakt penalty

Internazionale is in de Serie A tegen een 2-1 nederlaag aangelopen bij laagvlieger Spezia. Daardoor kan koploper Napoli dit weekeinde nog verder uitlopen op de nummer twee uit Milaan. Het verschil is nu al vijftien punten. Napoli speelt zaterdag thuis tegen Atalanta.

Bij Inter begonnen Oranje-internationals Denzel Dumfries en Stefan de Vrij op de bank. Dumfries viel halverwege de tweede helft in en veroorzaakte vlak voor tijd een penalty, waardoor Spezia met de zege aan de haal ging.

In de eerste helft was Inter duidelijk de bovenliggende partij, maar de talrijke kansen werden niet benut. De grootste kans was er al in de veertiende minuut toen de bal op aanwijzing van de VAR op de stip ging na een - duidelijke - overtreding van Mattia Caldara op Danilo D'Ambrosio.

Lautaro Martínez ging achter de bal staan, maar Spezia-keeper Bartlomiej Dragowski - die Jeroen Zoet op de bank houdt - bracht redding.

In de tweede helft kwam Spezia brutaler voor de dag en dat leidde in de 55ste minuut tot een voorsprong. Daniel Maldini - de zoon van Paolo en de kleinzoon van Cesare - schoot binnen na uitstekend voorwerk van M'Bala Nzola. Het was de eerste doelpoging van Spezia, Inter had er toen al zeventien verprutst.

Strafschoppen in slotfase

De Milanezen schakelden een tandje bij en kwamen in de 83ste minuut op gelijke hoogte. De bal ging opnieuw op de stip en dit keer klaarde Romelu Lukaku de klus.

Inter was klaar voor een slotoffensief, maar vier minuten later werd er wederom gefloten voor een strafschop, dit keer aan de andere kant. Invaller Dumfries beukte uiterst onhandig Viktor Kovalenko omver en Nzola benutte de strafschop.