Zlatan Ibrahimovic, terug bij AC Milan

Milan profiteert van misstap Inter, met luid gejuich voor rentree Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic is terug. Onder luid applaus maakte de Zweedse spits vanavond na ruim negen maanden zijn rentree voor AC Milan.

Een kwartiertje kreeg hij, om bij zijn terugkeer op de velden de oudste doelpuntenmaker ooit te worden in de Italiaanse competitie. Want op zijn 41ste is hij nog steeds de grote aanjager van Milan, dat na een zege op Atalanta Bergamo (2-0) gedeeld tweede is in de Serie A.

Daarmee profiteerde Milan optimaal van de misstap die stadgenoot en rivaal Internazionale eerder op de dag beging bij Bologna (1-0).

Het verschil tussen koploper Napoli en zijn achtervolgers is opgelopen tot achttien punten:

En er was nog meer goed nieuws voor Milan, want ook Mike Maignan keerde terug op het veld. De keeper had amper wat te doen tegen Atalanta, dat ondanks de inbreng van Oranje-internationals Marten de Roon en Teun Koopmeiners niets te vertellen had tegen de regerend kampioen.

Ideale gelegenheid

Goals van Theo Hernández, via de rug van Atalanta-keeper Juan Musso, en Junior Messias vormden een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Een ideale gelegenheid dus om Ibrahimovic weer eens minuten te geven sinds zijn laatste optreden, toen hij ondanks een gescheurde kruisband meedeed in de kampioenswedstrijd van Milan.

Kampioen zal Milan dit jaar niet worden, gezien de straatlengte voorsprong die Napoli heeft op de twee Milanese teams. Een voorsprong die na het verlies van Inter dus weer groter is geworden. Op bezoek bij de nummer zeven van de competitie ging de ploeg van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries met 1-0 onderuit.

Jerdy Schouten

Bologna, waar oud-Excelsior-speler Jerdy Schouten (één interland) wekelijks een stuwende kracht is op het middenveld, zag in de eerste helft een doelpunt van Musa Barrow afgekeurd worden wegens buitenspel en een bal van Roberto Soriano op de lat belanden.

Na rust kwam Inter beter voor de dag, maar de overtuiging ontbrak om Bologna echt pijn te doen. Het stugge Bologna bleef loeren op de counter en zag het geduld een kwartier voor tijd worden beloond.

Soriano werd diep gestuurd en poeierde de bal zonder twijfel langs doelman André Onana. Inter ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar die bleef uit.