Spakenburg-trainer Chris de Graaf
NOS Voetbal

Halve finales KNVB-beker: Feyenoord-Ajax en amateurs Spakenburg tegen PSV

De amateurs van Spakenburg spelen in de halve finale van de KNVB-beker thuis tegen PSV. De andere wedstrijd gaat tussen Feyenoord en Ajax. De halve finales worden midweeks gespeeld, op dinsdag 4, woensdag 5 of donderdag 6 april.

Speeldata 4, 5 en/of 6 april

Halve finales

Feyenoord-Ajax
Spakenburg-PSV

Deze wedstrijden roepen ook vragen op. Bij De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax zijn in de eredivisie geen supporters van de bezoekende club welkom, maar voor bekerduels geldt deze afspraak niet. De vraag is of fans uit Amsterdam worden toegelaten.

Een ander punt is of Spakenburg over de faciliteiten beschikt om PSV in het vissersdorp te ontvangen of toch liever uitwijkt naar een grotere accommodatie. Het sportpark van de amateurs lijkt na een eerste inspectie van zendgemachtigde ESPN aan de gestelde eisen te voldoen.

Derde amateurclub ooit

Voor het eerst sinds 2005 staat de klassieke topdrie in de halve finales. En in gezelschap van de topclubs Ajax, Feyenoord en PSV is Spakenburg de derde amateurclub ooit die de laatste vier haalt in het bekertoernooi, na IJsselmeervogels (in 1975) en VVSB (2016).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl