Phillipp Mwene (l), Johan Bakayoko (m) en Luuk de Jong (r)
NOS Voetbal

Warm welkom, koude douche voor Advocaat bij winnend PSV

PSV heeft zich zonder al te veel in te hoeven spannen bij de laatste vier van het KNVB-bekertoernooi gevoegd. ADO Den Haag, onder leiding van Dick Advocaat, werd met 3-1 aan de kant geschoven.

De innige omhelzing tussen de inmiddels 75-jarige Advocaat en PSV-trainer Ruud van Nistelrooij vlak voor aanvang van het duel sprak boekdelen. Beiden kennen elkaar van hun periode als bondscoach en Oranje-international en toonden respect voor elkaar.

Respect voor Advocaat was er deze avond volop, want hij keerde in de nadagen van zijn imposante trainersloopbaan toch nog onverwachts terug in Eindhoven. Daar waar hij in 1996 met PSV de KNVB-beker won en een jaar later de landstitel.

In onderstaande video gaat Van Nistelrooij in op zijn weerzien met Advocaat.

Eind november stapte hij in bij 'zijn' ADO Den Haag, dat naarstig op zoek was naar een opvolger van de ontslagen Dirk Kuijt. Advocaat hapte, niet voor het eerst in zijn carrière, toe en trad in dienst bij de club waar hij vroeger als speler furore maakte.

Sinds zijn aantreden kreeg ADO weer wat kleur op de wangen. Sterker, de derde periodetitel ligt voor de huidige nummer elf van de Keuken Kampioen Divisie voor het grijpen. Met nog twee wedstrijden te gaan in die periode, tegen Heracles Almelo en TOP Oss, staat ADO bovenaan.

Mede daarom gooide Advocaat zijn elftal overhoop. Ten opzichte van het treffen met FC Den Bosch van afgelopen zondag stonden er liefst zeven nieuwe spelers in de basis. Onder anderen Thomas Verheydt en Joey Sleegers bleven op de bank.

Dick Advocaat op de foto

Zo werd eigenlijk de rode loper uitgerold voor PSV, dat overigens ook niet in de sterkste opstelling begon. Xavi Simons zat bijvoorbeeld goed ingepakt op de reservebank. Noodzaak om hem in te brengen was er ook niet.

Immers, in een vloek en een zucht stond het 2-0. Eerst knalde Johan Bakayoko via Dhoraso Klas (ADO) raak en niet veel later werkte Guus Til op aangeven van Jarrad Branthwaite de bal binnen.

Een veel sterker PSV kreeg kansen op meer, maar pas na 55 minuten viel het volgende doelpunt. En niet zomaar een doelpunt. Luuk de Jong legde de bal af op Ibrahim Sangaré, die de bal kiezelhard in de bovenhoek trapte.

Ibrahim Sangaré viert de 3-0

ADO deed een minuut later via Malid Sellouki, ook een knappe goal, iets terug, maar daar bleef het bij. PSV-keeper Joël Drommel, die voorlopig onder de lat staat wegens een knieblessure van Walter Benítez, hoefde niet meer in actie komen.

Het bleef bij 3-1, waardoor ADO, een ronde eerder nog verrassend te sterk voor Go Ahead Eagles, zich volledig kan richten op de competitie en het bereiken van de play-offs. Een doel waar Advocaat zich voor de ontmoeting met PSV al op had vastgepind.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl