Phil Foden
NOS VoetbalAangepast

Manchester City verslaat Newcastle, Arsenal mazzelt en behoudt zijn voorsprong

Manchester City heeft in de strijd om het kampioenschap in de Premier League geen steek laten vallen. Soepel ging het allesbehalve, maar nummer vijf Newcastle United werd met 2-0 aan de kant gezet.

Koploper Arsenal won op zijn beurt na een wonderbaarlijke ontsnapping met 3-2 van Bournemouth, waardoor het gat vijf punten blijft.

De stand na zaterdag

'De Citizens' kwamen na een kwartier op voorsprong toen Phil Foden aanzette. De Engelsman omspeelde drie verdedigers en had een gelukje in de afronding. Sven Botman toucheerde zijn schot, waardoor doelman Nick Pope gepasseerd werd.

Foden is de man in vorm bij City. In de vorige twee duels maakte hij al drie doelpunten. Topscorer Erling Haaland heeft de laatste tijd wat meer moeite om het net te vinden. De Noorse spits maakte slechts twee goals in zijn laatste zeven duels.

Duizendste thuistreffer

Tegen Newcastle kreeg Haaland een goede kopkans, maar hij knikte de bal net naast. Achterin kon Nathan Aké zich onderscheiden, door een poging van Sean Longstaff op het laatste moment te blokken.

Haaland en Burn vliegen elkaar in de haren

Na rust maakte Newcastle steeds meer aanspraak op de gelijkmaker. Voormalig Willem II-spits Aleksander Isak kopte net naast. Vlak daarna schoot de de net ingevallen Bernardo Silva de 2-0 binnen. Dat was het duizendste thuisdoelpunt ooit van City in de geschiedenis van de Premier League. 840 daarvan werden er in het Etihad gemaakt, de overige 160 op Maine Road, het oude stadion.

In de slotfase liet Haaland zich nog in negatief opzicht gelden. De sterke spits kreeg een gele kaart na een opstootje, net als Newcastle-verdediger Dan Burn.

Ex-Feyenoorder redt Arsenal

Koploper Arsenal heeft in de Premier League een zwaarbevochten zege behaald. Tegen laagvlieger Bournemouth dreigde puntenverlies, maar in de slotseconde won het alsnog door een treffer van ex-Feyenoorder Reiss Nelson: 3-2.

Bournemouth stond al na negen tellen op 1-0. Daarna heerste de thuisploeg en had het kansen via Martin Odegaard en Bukayo Saka (rebound). Ook na de rust had Arsenal de overhand, maar Marcos Senesi maakte de Londense zorgen met een rake kopbal alleen maar groter.

Thomas Partey maakt haast na de aansluitingstreffer

Arsenal beet van zich af en trok de stand binnen het kwartier gelijk. Thomas Partey verzorgde de aansluitingstreffer. En nadat een knal van Ben White spectaculair werd gered, gaf de doellijntechnologie aan dat de bal toch over de lijn was geweest.

Een aanvalsregen volgde. Met een prachtige knal werd Nelson de gevierde man.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl