Bukayo Saka heeft Arsenal op 1-0 geschoten tegen Everton en viert dat met Granit Xhaka en Gabriel Martinelli.
NOS Voetbal

Kampioenskoorts stijgt in Noord-Londen: Arsenal klopt Everton en slaat gat met City

De kampioenskoorts bij het rode deel van Noord-Londen begint ernstige vormen aan te nemen. Dankzij een 4-0 thuiszege op Everton heeft de koploper in de Premier League een gaatje van vijf punten geslagen naar eerste achtervolger Manchester City.

Met nog dertien duels te spelen is die marge zeker nog niet comfortabel. Maar dromen van de eerste landstitel sinds 2004 (toen nog onder trainer Arsène Wenger) mogen de fans van de Gunners zeker.

De stand in de Premier League.

Bijna veertig minuten kwam Arsenal bijzonder zwak voor de dag in eigen stadion, maar toen ontving Bukayo Saka een pass van Oleksandr Zintsjenko, draaide vliegensvlug weg van zijn tegenstander en knalde beheerst raak.

Gabriel Martinelli maakte vlak voor rust ook nog 2-0, al werd die treffer aanvankelijk geannuleerd vanwege buitenspel. De VAR constateerde echter dat de Braziliaan nog net achter de bal stond toen Saka de bal ontfutselde aan de onoplettende Idrissa Gueye.

In het restant van de wedstrijd bleef Arsenal de betere ploeg, zonder echt door te drukken. Martin Ødegaard en Martinelli, die zijn vierde treffer in de laatste drie duels maakte, tilden de score nog wel naar 4-0.

Van Dijk helpt Liverpool aan zwaarbevochten zege

Zo zonnig als de toekomst voor Arsenal is, zo somber is die van Liverpool. De club van Oranje-internationals Virgil van Dijk en Cody Gakpo krijgt dit seizoen de ene tik na de andere te verduren.

Na de vernedering op het eigen Anfield door Real Madrid (2-5) en de doelpuntloze remise bij Crystal Palace (0-0) leek Liverpool ook thuis tegen Wolverhampton Wanderers niet tot scoren te komen. Dankzij treffers van Van Dijk en Mo Salah kwam het in de slotfase toch nog goed: 2-0.

Zaterdag wacht voor Arsenal het thuisduel met Bournemouth. Zondag wacht Liverpool een flinke uitdaging: dan komt Manchester United - dat vanavond de kwartfinales van de FA Cup bereikte - op bezoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl