Erik ten Hag bedankt het publiek na de FA Cup-kraker tegen West Ham United.
NOS VoetbalAangepast

Ook 'Chosen One' kan Ten Hag niet stoppen: United langs West Ham in FA Cup

Het leven lacht Erik ten Hag toe in Manchester. In de Premier League heeft hij Manchester United teruggebracht naar de top en afgelopen week won hij met zijn club de prestigestrijd met FC Barcelona in de Europa League en werd met de League Cup zelfs de eerste prijs sinds 2017 gewonnen.

Zelfs Sir Alex Ferguson zit tegenwoordig met een brede glimlach op de tribune. Ook vanavond, toen de door hem persoonlijk aangewezen opvolger, want dat was David Moyes in 2013, op bezoek kwam in de achtste finales van de FA Cup.

'The Chosen One', nu trainer van West Ham United, maakte het Ten Hag knap lastig. Maar dankzij een treffer van Alejandro Garnacho vlak voor tijd duurde het sprookje van Ten Hag voort: 3-1 winst en een plek in de kwartfinales van de FA Cup.

Tyrell Malacia op de rug van matchwinner Alejandro Garnacho

In de kwartfinales neemt United het op tegen Fulham. Stadgenoot Manchester City krijgt bezoek van Burnley, dat onder City-icoon Vincent Kompany bovenaan staat in het Championship (tweede niveau).

Brighton & Hove Albion neemt het op tegen stuntploeg Grimsby Town (vierde niveau). De laatste kwartfinale gaat tussen Sheffield United en Blackburn Rovers (beide tweede niveau).

Moyes terug op Old Trafford

Moyes werd binnen een seizoen ontslagen bij United en was de eerste in een reeks toptrainers voor wie de schoenen van hun illustere voorganger Ferguson te groot bleken. Zeggen dat Ten Hag de schoen van Ferguson wel past, zou voorbarig zijn. Maar dat hij op dit moment niets fout kan doen op Old Trafford is duidelijk.

David Moyes terug op Old Trafford met West Ham United tegen de ploeg van Erik ten Hag.

Dat lijkt ook het geval met Wout Weghorst, die voor de dertiende keer op rij begon in de basis. Dit keer wel als aanspeelpunt voorin, want Casemiro, Marcus Rashford, Rafael Varane, Fred en Lisandro Martínez kregen allemaal rust.

Weghorst en Malacia basisspeler

Na vijf minuten bood Weghorst met een slimme kaats een schietkans aan Marcel Sabitzer, maar het schot van de stijlvolle Oostenrijker werd door doelman Alphonse Aréola op knappe wijze gekeerd. Even later was hij Weghorst zelf dicht bij zijn tweede treffer voor United toen Aréola een rebound moest toestaan op een schot van Garnacho. Weghorst stond echter buitenspel.

Ook Tyrell Malacia speelde vanaf het begin en speelde een puike wedstrijd. De oud-Feyenoorder was echter in geen velden of wegen te bekennen, toen Michail Antonio in de diepte werd gevonden. De aanvaller stuitte echter op De Gea.

Uit de daaropvolgende corner kreeg West Ham United nog een enorme kans, maar Soucek werkte de bal net naast. Toen Paqueta even later nog een vuurpijl lanceerde richting De Gea, begon er toch wat twijfel in de harten van de thuisfans te sluipen.

Erik ten Hag bedankt matchwinner Alejandro Garnacho.

Trainer Ten Hag kon onmogelijk tevreden zijn na de eerste helft en bracht na rust alsnog Casemiro om orde op zaken te zetten. De Braziliaanse veldheer op het middenveld kon echter niet voorkomen dat West Ham gevaarlijk bleef.

Beauty Benrahma, door niemand gezien

Soucek kopte richting de verre paal en dwong De Gea zich uit te strekken. Dat bleek een waarschuwing, want even later stonden de bezoekers opeens op 1-0.

En hoe: Saïd Benrahma kreeg de bal aan de linkerkant van het strafschopgebied en krulde hem fenomenaal in de verre kruising. Opvallend genoeg hebben alleen de toeschouwers in het stadion die goal live gezien, want vlak voor de treffer viel het tv-signaal uit.

Saïd Benrahma geniet van zijn prachtige openingstreffer in de FA Cup-kraker tegen Manchester United.

Meteen greep Ten Hag in en bracht zijn basiskrachten Martínez en Rashford in het veld. Weghorst viel zo terug in zijn vertrouwde rol als sleurende nummer tien, maar het was Malacia die in deze fase het meest opviel met een paar uitstekende tackles.

United kwam goed weg toen Antonio weer eens doorbrak en De Gea tot opnieuw een prima redding dwong. Maar aan de opwinding op Old Trafford was te merken dat het momentum bij de thuisclub lag.

Comeback compleet

Casemiro leek de gelijkmaker binnen te koppen uit een voorzet van Fernandes, maar de Braziliaan stond duidelijk buitenspel. Dat bleek uitstel van executie, want even later kopte de Marokkaanse verdediger Nayef Aguerd de bal in eigen doel: 1-1.

Net toen de toeschouwers zich verzoend hadden met verlengingen, zorgde de geblondeerde jonge Argentijn Garnacho met een fraaie krul voor de beslissing. Fred zorgde in blessuretijd op aangeven van Weghorst ook nog voor 3-1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl