Christian Atsu in het shirt van Ghana in 2019
NOS Voetbal

Oud-Vitesse-voetballer Atsu toch niet gered in Turkije: 'Persoonsverwisseling'

Het is toch niet zeker of voormalig Vitesse-speler Christian Atsu onder het puin van de aardbevingen vandaan is gehaald in Turkije. Dinsdag werd nog bekendgemaakt dat de speler van Hatayspor was gered, maar volgens clubarts Gürbey Kahveci is er sprake van persoonsverwisseling.

"Toen we hoorden dat hij was gevonden, zijn we naar het ziekenhuis gegaan om hem te zoeken, maar hij was er niet. Op dit moment moeten we accepteren dat hij nog niet is gevonden", aldus de clubarts tegenover de Turkse krant Hurriyet.

Verwoestende tijd

De manager van de Ghanese voetballer, Nana Sechere, liet eerder vandaag ook al weten dat het eerdere nieuws over de 31-jarige Atsu te voorbarig was. Volgens hem moet de verblijfplaats van Atsu nog bevestigd worden.

"Dit blijft, zoals u zich kan voorstellen, een verwoestende tijd voor zijn familie en we doen er alles om aan om Christian te lokaliseren."

Hatayspor-trainer Volkan Demirel, die eerder deze week nog via een indringende videoboodschap van zich liet horen, is ook ontstemd door van de wisselende verhalen.

"Schrijf alsjeblieft niet dat hij het heeft overleefd zonder er zeker van te zijn dat hij het heeft overleefd. De families worden heen en weer geslingerd tussen hoop, verdriet en pijn. Er is nog geen nieuws."

Opvallend is dat het nieuws van dinsdag naar buiten werd gebracht door Turkse media, uit naam van Mustafa Özat, manager van Hatayspor. Betrouwbare Turkse media schreven toen dat Atsu met verwondingen onder het puin vandaan was gehaald. De Ghanese voetbalbond nam dit nieuws over.

Atsu scoorde zondag nog de enige treffer in de wedstrijd tegen Kasimpasa.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl