NOS VoetbalAangepast

Kökçü en Volkan Demirel reageren op aardbeving, voormalig Vitesse-speler Atsu levend gevonden

Turkse voetbalclubs hebben via sociale media hun medeleven betuigd met de honderden slachtoffers van de aardbeving die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond.

Niet alleen de nationale bond en clubs reageerden, ook tal van (voormalig) internationals van Turkije. Maandag stonden in de Turkse competitie drie wedstrijden op het programma, maar die zijn afgelast.

Ook Orkun Kökçü van Feyenoord, die inmiddels 18 wedstrijden speelde voor het Turkse nationale elftal, liet van zich horen. De middenvelder reageerde in een tweet: "Beterschap, mijn dierbaar Turkije".

De beroemde oud-keeper en voormalig Turks international Volkan Demirel reageerde in een livestream op TikTok. De huidige coach van Hatayspor, een club ten zuidwesten van Gaziantep, deed daarin een uiterst emotionele oproep tot hulp voor de getroffenen.

Emotionele Volkan Demirel reageert op aardbeving Turkije: 'Help ons, alstublieft'

"Wij kunnen dit niet aan", klonk zijn hartenkreet. "Help ons, alstublieft, stuur zo veel hulp als mogelijk. Het gaat niet alleen om Hatay, maar om de hele regio. Ik smeek het, in godsnaam." Hatay is het gebied dat naar verluidt het zwaarst is getroffen door de aardbeving.

Volgens de Guardian is de Ghanese Hatayspor-speler Christian Atsu levend onder het puin gevonden. De krant schrijft op zijn website dat de oud-voetballer van Vitesse, die in het seizoen 2013/2014 bij de club uit Arnhem speelde, met een gebroken voet en ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis is gebracht. De Ghanese voetbalbond heeft inmiddels bevestigd dat Atsu gevonden is.

De 31-jarige middenvelder maakte zondag nog de winnende goal voor zijn ploeg, in een wedstrijd tegen Kasimpasa.

Ook Fortuna reageert

Op Twitter plaatste eredivisieclub Fortuna Sittard een reactie. De Limburgse club wordt geleid door de Turkse zakenman Işıtan Gün. De selectie van Fortuna herbergt veel spelers van Turkse komaf of met een Turkse achtergrond, onder wie vedette Burak Yilmaz, die 77 interlands speelde voor Turkije.

Het epicentrum van de beving, die een kracht van 7,8 had, lag in de buurt van de stad Gaziantep in het zuidoosten van Turkije. Er zijn tientallen naschokken geweest. Het dodental in Turkije loopt hard op en ook over de grens in Syrië zijn al enkele honderden slachtoffers gevallen.

Gaziantep FK voetbalt op het hoogste niveau in Turkije. Bij die club spelen geen Nederlanders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl