Kaoru Mitoma (m) viert zijn goal

Stuntploeg Brighton deelt nieuwe dreun uit aan Liverpool, dit keer in FA Cup

De crisis bij Liverpool houdt aan en opnieuw is het Brighton & Hove Albion dat de club van Virgil van Dijk en Cody Gakpo schade toe heeft gebracht.

In de vierde ronde van de FA Cup was de reuzendoder, die twee weken geleden met 3-0 van Liverpool won in de Premier League, op eigen veld met een goal in blessuretijd met 2-1 te sterk.

De 3-0 nederlaag van 14 januari in Brighton was er een om snel te vergeten voor Liverpool. Coach Jürgen Klopp was na afloop woedend. "Dit is echt een dieptepunt", zei hij. "Ik kan me geen slechtere wedstrijd onder mijn leiding herinneren."

Liverpool op voorsprong

Zo slecht als twee weken geleden was het nu niet. Na een snelle counter zette Harvey Elliott de bezoekers in de 31ste minuut op voorsprong. Nog voor rust maakte de thuisploeg met wat geluk gelijk. Tariq Lamptey schoot en via Lewis Dunk ging de bal in het doel.

Cody Gakpo (r) in duel met Alexis Mac Allister (l)

Met Joël Veltman na rust in de ploeg bij Brighton bleef de 1-1 tot het begin van de blessuretijd op het scorebord staan. Toen kreeg Brighton een vrije trap en belandde de bal bij Kaoru Mitoma. De Japanner bleef uiterst koel, nam rustig aan uit de lucht en tikte de bal hoog in het doel.

Gakpo nog doelpuntloos

Het betekende de uitschakeling van bekerhouder Liverpool. Waar Van Dijk nog ontbrak vanwege een hamstringblessure deed Gakpo de hele wedstrijd mee bij Liverpool. De aanvaller bleef ook in zijn vijfde wedstrijd in Engeland droog staan. De Reds bleven voor de vijfde keer in zes wedstrijden in 2023 zonder winst.

Voor Brighton blijft het een memorabel seizoen. De stuntploeg won eerder dit seizoen ook al van Arsenal, Chelsea en Manchester United en staat op een fraaie zesde plaats in de Premier League.

Wrexham dicht bij nieuwe stunt

Later op zondag was Wrexham, de koploper van de National League (vijfde niveau) dicht bij een stunt tegen Championship-club Sheffield United: 3-3. De bezoekers waren gewaarschuwd, want in de vorige ronde had Wrexham al Championship-club Coventry City uitgeschakeld (3-4).

De club uit Wales is mede-eigendom van Hollywoodster Ryan Reynolds (bekend van films als Deadpool en het in Amsterdam opgenomen The Hitman's Bodyguard) en die leefde hartstochtelijk mee op de tribune van de Racecourse Ground.

Ryan Reynolds leeft mee in het bekerduel met Sheffield United

In de 86ste minuut zette Paul Mullin Wrexham op een 3-2 voorsprong tegen Sheffield United, dat door een rode kaart voor Daniel Jebbison toen met tien man speelde. John Egan maakte er ver in blessuretijd echter 3-3 van. Daarmee werd een replay noodzakelijk.