Nathan Aké viert zijn goal
NOS Voetbal

Aké helpt City met prachtgoal langs Arsenal in FA Cup

Nathan Aké heeft Manchester City ten koste van Arsenal een plaats in de vijfde ronde van de FA Cup bezorgd. De verdediger maakte de enige goal van de wedstrijd: 1-0. Hij deed dat niet met een ferme kopbal of een knal met zijn favoriete linkerbeen, maar met een bekeken bal met rechts.

De vierde ronde van de FA Cup werd geopend met de kraker tussen de koploper van de Premier League en de nummer twee. In de competitie waren de twee topteams elkaar dit seizoen nog niet tegengekomen. Op 15 februari staat het duel in Londen op de agenda en op 26 april in Manchester.

De toeschouwers in het Etihad Stadium gingen er daarom eens goed voor zitten. Arsenal-coach Mikel Arteta leek met meerdere wijzigingen in de opstelling een signaal af te geven dat de competitie toch net iets belangrijker is. Zo begonnen Martin Ødegaard, Gabriel Martinelli en Oleksandr Zintsjenko op de bank.

Erling Haaland (l) en Thomas Partey (r)

Toch had Arsenal het betere van het spel in de eerste helft. De Duitse City-doelman Stefan Ortega keerde schoten van Takehiro Tomiyasu en Leandro Trossard. In de tweede helft kwam City beter voor de dag.

Knal op de paal van Álvarez

Pep Guardiola had Aké als linksback geposteerd. Erling Haaland stond centraal voorin en de Noor had snode plannen. Scoren als Zlatan Ibrahimovic met een omhaal van ver buiten het strafschopgebied lukte hem niet. Bovendien had hij met Rob Holding een snoeiharde tegenstander. Scoren lukte hem überhaupt niet.

Dat was alleen weggelegd voor Aké. Invaller Julián Álvarez, de Argentijnse wereldkampioen, knalde op de paal, waarna Jack Grealish na een succesvolle dribbel Aké zag vrijstaan. De Nederlandse international plaatste de bal keurig langs keeper Ortega in de verre hoek. De bezoekers kregen daarna geen grote kansen meer.

Zo werd Aké matchwinner en ging zesvoudig bekerwinnaar Manchester City verder. Arsenal blijft favoriet voor de landstitel, maar de dubbel zit er niet meer in voor de recordhouder met veertien FA Cups in de prijzenkast.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl