Welsford juicht, de andere sprinters met in het midden Jakobsen komen te laat
NOS Wielrennen

Jakobsen grijpt naast tweede ritzege in San Juan, DSM-renner Welsford wint

Fabio Jakobsen is er niet in geslaagd om zijn tweede etappezege in de Ronde van San Juan te boeken. De Europees kampioen werd slechts vierde in de massasprint van de zesde en voorlaatste etappe, die gewonnen werd door DSM-renner Sam Welsford.

Na een vlakke rit over 145 kilometer timede Welsford het best in de velodroom Vicente Chancay. De Australiër in Nederlandse dienst kwam in de laatste meters uit het wiel van Jakobsen en plaatste de beslissende jump. De tweede plaats was voor de Ier Sam Bennett, de Colombiaanse routinier Fernando Gaviria werd derde.

Het is pas de tweede zege voor Welsford in dienst van DSM. Vorig jaar won hij een rit in de ronde van Turkije.

Egan Bernal, vierde in het klassement, gaf halverwege de rit op. De Colombiaan die in 2019 nog de Tour won, kampte met een pijnlijke knie na een eerdere valpartij.

López blijft leider

De leiderstrui van de Argentijnse rittenkoers blijft om de schouders van Miguel Ángel López. De Colombiaan die na zijn ontslag bij Astana voor Team Medellin uit zijn vaderland rijdt, kan zondag in de laatste, vlakke etappe de eindzege veiligstellen.

Mogelijk is er dan voor Jakobsen een nieuwe kans op zijn tweede ritzege. De sprinter van Soudal -QuickStep won eerder wel de tweede etappe in een massasprint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl