Malaise PSV houdt aan: nederlaag en rode kaart Mauro Júnior in ijskoud Emmen

Bekijk de samenvatting van Emmen - PSV

PSV heeft voor de vierde keer in de laatste vijf eredivisieduels puntenverlies geleden. De ploeg van Ruud van Nistelrooij, die het ruim een helft met tien man moest doen, was niet opgewassen tegen Emmen en verloor met 1-0.

Als koploper Feyenoord woensdagavond wint van NEC, loopt de achterstand van nummer drie PSV op tot zes punten.

Eerste kansen voor PSV

Dat de Eindhovenaren graag weer eens een goede wedstrijd wilden laten zien, bleek al snel na het eerst fluitsignaal. Ze zetten thuisploeg Emmen, de nummer vijftien van de eredivisie, direct onder druk.

Xavi Simons stoomde op en kwam oog in oog te staan met doelman Mickey van der Hart. De negentienjarige PSV'er kapte Van der Hart uit, maar struikelde vervolgens over zijn eigen benen en produceerde een afzwaaier.

De verdediging van Emmen had eveneens moeite met Johan Bakayoko, die in de basis stond in plaats van de nog niet volledig van een hoofdblessure herstelde Luuk de Jong. Bakayoko kwam meerdere keren gevaarlijk voor het doel, maar kon het Emmen-doelman Van der Hart niet moeilijk genoeg maken.

Johan Bakayoko tijdens de wedstrijd tegen Emmen

Emmen voetbalde zich langzaam maar zeker onder de druk vandaan en creëerde ook kansen. Richairo Zivkovic kreeg de bal voor zijn voeten op aangeven van Benjamin Bouchaouari. Zijn inzet miste kracht en was dan ook niet voldoende om Walter Benitez te verrassen.

Het schot van Lucas Bernadou, de Fransman in dienst van Emmen, in de 24ste minuut was wel hard en zuiver genoeg om de thuisploeg op voorsprong te zetten.

Rood voor Mauro Júnior

De Eindhovenaren leken de controle over de wedstrijd weer terug te pakken, maar eindigden de eerste helft met tien man.

Scheidsrechter Jeroen Manschot twijfelde geen moment na een harde overtreding van Mauro Júnior. De Braziliaanse linksback, die na lang blessureleed voor het eerst dit seizoen een basisplaats had, tackelde Rui Mendes van achteren en kreeg direct rood.

Mauro Júnior met een veel te harde tackle op de kuit van Rui Mendes. De PSV'er krijgt rood.

Net als in de eerste helft was in de tweede helft de eerste kans voor Simons en ook het resultaat was hetzelfde: een schot waarbij Van der Hart niet in actie hoefde te komen.

Aan de andere kant kreeg Ole Romeney een niet te missen kans, maar de invaller miste toch. Hij kreeg op enkele centimeters voor het doel een vrije kopkans. Toch zag PSV-keeper Benítez nog de kans met een knappe reactie de 2-0 te voorkomen.

Jeroen Veldmate was even later ook dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. De aanvoerder van Emmen legde aan voor een vrije trap net buiten de zestien en zag zijn inzet op de lat belanden.

Emmen kon echter niet doordrukken tegen de tien man van PSV, maar de zege kwam nauwelijks in gevaar. De ploeg van Van Nistelrooij was namelijk ook niet bij machte nog iets uit te richten tegen de thuisploeg.