Manchester United viert de 1-0 van Antony

Antony en Rashford schieten United naar halve finales League Cup

Mede dankzij een doelpunt van oud-Ajacied Antony heeft Manchester United zich geplaatst voor de halve finales van de League Cup. De treffer van de Braziliaan was samen met twee late doelpunten van Marcus Rashford genoeg voor een 3-0 overwinning op Charlton Athletic.

De Londense ploeg was de enige ploeg in de kwartfinales die niet actief is in de Premier League. Charlton is de nummer twaalf van de League One, het derde niveau van Engeland.

De treffer van de Braziliaan was er een om in te lijsten. Op aangeven van landgenoot Fred trok Antony naar binnen om vervolgens de bal van afstand in de verre hoek te krullen.

Tyrell Malacia in het duel met Charlton Athletic

United, waar Tyrell Malacia een basisplaats had gekregen van trainer Erik ten Hag, creëerde daarna een handvol kansen. De mogelijkheden van Fred (vrije trap op de paal), Alejandro Garnacho (redding Charlton-keeper) en Anthony Elanga (afgekeurd doelpunt wegens buitenspel), leverden geen tweede treffer op.

Het zorgde ervoor dat de bezoekers lang mochten hopen op een stuntje, maar invaller Rashford blies die hoop weg door in blessuretijd de 2-0 en de 3-0 te maken.

Newcastle bekert ook verder

In Newcastle stond er een treffen op het programma tussen de nummer drie van de Premier League en de nummer dertien. Uiteindelijk was het nummer drie Newcastle United dat nummer dertien, Leicester City, de baas was, 2-0.

Dan Burn tekende in dat duel na een uur spelen voor de eerste treffer. De lange Engelsman wurmde zich een baan door de Leicester-verdediging en met twee man in zijn nek schoof hij de bal onder keeper Danny Ward door.

Dan Burn viert zijn treffer tegen Leicester City

Tien minuten later gooide Joelinton op aangeven van Miguel Almirón de wedstrijd in het slot door de 2-0 te maken. Oud-Ajacied Sven Botman stond de hele wedstrijd op het veld voor de thuisploeg.

Nottingham Forest - Wolverhampton Wanderers en Southampton - Manchester City zijn de andere twee duels in de kwartfinales van de League Cup. Deze worden woensdag afgewerkt. De winnaar van het tweede bekertoernooi van Engeland krijgt een ticket voor de Conference League van volgend seizoen.