Peter Wright
NOS Sport

Titelverdediger Wright na verstoorde voorbereiding door op WK darts

Na een roerige periode is Peter Wright het WK darts prima begonnen. De Schotse titelverdediger klopte de Noord-Ier Mickey Mansell met 3-0 in sets en bereikte zo, na een eerdere bye, de derde ronde.

De voorbereiding van Wright op het WK verliep niet vlekkeloos. Zijn vrouw Joanne werd vorige maand tijdens de Grand Slam of Darts in Wolverhampton naar het ziekenhuis gebracht met een ingeklapte long, na complicaties na een galblaasoperatie.

Goed nieuws

Wright had de afgelopen tijd daarom wel wat anders aan zijn hoofd, maar zijn vrouw, tevens zijn kapster, kreeg vorige week donderdag goed nieuws van haar chirurg. Daardoor kon het vizier van de Schot toch nog enigszins op het WK worden gericht.

De regerend wereldkampioen ziet zichzelf echter als underdog en schuift de dit jaar in blakende vorm verkerende Michael van Gerwen logischerwijs naar voren als titelkandidaat. "Hij is met recht de favoriet als je ziet wat hij dit jaar heeft gewonnen. Ik blijf op de achtergrond."

Wright, die een bye kreeg voor de eerste ronde, nam het in de tweede ronde op tegen Mansell, die eerder op de avond Ben Robb elimineerde. Hij kwam geen moment in de problemen en stond slechts één leg af.

Overigens kampte Wright zelf eerder dit jaar ook met fysiek ongemak. Hij liet in augustus zijn galblaas verwijderen, waardoor hij World Series-toernooien in Australië en Nieuw-Zeeland aan zich voorbij moest laten gaan.

Exit Wattimena

Er kwam ook een Nederlander in actie op de eerste dag van het WK: Jermaine Wattimena. Hij trof in de eerste ronde de Noord-Ier Nathan Rafferty en verloor met 2-3. Daardoor loopt Wattimena een clash met de als vierde geplaatste Michael Smith mis.

De Zuid-Afrikaanse debutant Grant Sampson versloeg verrassend het Ierse talent Keane Barry met 3-1 en neemt het vrijdag in de tweede ronde op tegen de Belg Kim Huybrechts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl