NOS
NOS SportAangepast

Geëmotioneerde Van Gerwen blinkt vlak voor WK uit met majortitel én negendarter

Michael van Gerwen heeft een dag voor de loting van het WK een majortitel binnengesleept. Hij won de Players Championship Finals door in de finale Rob Cross te verslaan met 11-6. Bovendien gooide hij ook nog een negendarter én een 170 finish.

De Players Championship Finals is het laatste grote dartstoernooi voor het WK, dat op 15 december begint in Londen. Van Gerwen start in bloedvorm aan het WK en steekt dat niet onder stoelen of banken. "Als ik in vorm ben, kan niemand van mij winnen. En dat weten ze ook", zei hij na de finale.

Dit was de zevende keer dat Van Gerwen het toernooi in het Engelse Minehead wist te winnen. Geëmotioneerd vertelde hij na afloop dat de overwinning hem veel deed, omdat hij zijn dochter had beloofd de trofee mee naar huis te nemen.

Hoog niveau

Van Gerwen en Cross bevestigden hun goede vorm met een gemiddelde van ongeveer 100 punten per drie pijlen. Cross slaagde er maar liefst elf keer in om 180 te gooien, maar kwam desondanks tekort om te winnen.

In de tweede leg van de wedstrijd waren meteen breekkansen voor Cross, maar Van Gerwen sleepte de leg uit het vuur. Daarna stoomde hij door. Wat heet, hij gooide een negendarter. Dat wil zeggen dat je in drie beurten uit bent, sneller dan dat kan niet.

Na een eerste beurt van 177, een tweede beurt van 180 en na nog twee keer triple twintig gooide Van Gerwen uit op dubbel 12. De ontketende Brabander pakte vervolgens door en liep in sneltreinvaart uit naar 5-1.

Zand in de motor

Bij 7-3 kwam er wat zand in de motor. Van Gerwen gooide nauwelijks nog triples, terwijl Cross bleef scoren. De Brit kwam terug tot 7-6 en miste twee pijlen op dubbel 16. Dat leek geen probleem, omdat Van Gerwen nog op 170 stond, maar opeens was de Nederlander er weer. Hij gooide de hoogst mogelijke finish uit en liep uit naar 8-6 om vervolgens door te stomen naar de winst.

Eerder op de avond had Van Gerwen in de halve finale Luke Humphries met 11-5 verslagen en in de kwartfinales landgenoot Danny Noppert uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl