Het elftal van België voor de oefenwedstrijd tegen Egypte
NOS Voetbal

België verliest vijf dagen voor WK oefenduel van Egypte, twee goals Tadic voor Servië

België gaat volgende week woensdag met de nodige zorgen beginnen aan het WK in Qatar. Eerder werd bekend dat Romelu Lukaku het duel met Canada door een blessure moet missen en vrijdagavond werd in Koeweit een oefenduel met Egypte met 2-1 verloren.

En dat terwijl bondscoach Roberto Martínez toch met een serieuze opstelling aan de vriendschappelijke interland begon. Spelers als Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne en Eden Hazard speelden mee, maar maakten een povere indruk.

Na een half uur spelen kwam Egypte, mét superster Mohamed Salah in de gelederen, via Mostafa Mohamed op voorsprong. Kort na rust verdubbelde Mahmoud 'Trézéguet' Hassan de score.

Kevin De Bruyne in het duel met Egypte

Invaller en voormalig Vitesse-speler Loïs Openda maakte een kwartier voor tijd de 2-1, maar meer zat er voor de Belgen niet in. Het slechte veld en een paar scheidsrechterlijke dwalingen vormden verzachtende omstandigheden.

"Het resultaat en het spel waren niet zoals we dat graag hadden gezien", zei Martínez na afloop. "Maar waarschijnlijk was dit wel wat we nodig hadden. Je verwacht voor een WK een voorbereiding van drie, vier of vijf weken. Maar die hebben we niet. Het leek alsof de spelers vandaag aan het wachten waren tot het WK begint. Mentaal waren we niet klaar voor deze wedstrijd. We waren niet zuiver in balbezit. Deze nederlaag komt waarschijnlijk op het juiste moment. We moeten nu elke speler in vorm krijgen voor wat komen gaat. Je moet op dit niveau op je best zijn. Anders win je niet."

De blessure van Lukaku, die bij zijn club Internazionale ook met zijn fysieke gestel worstelde, was een fikse tegenvaller voor De Rode Duivels. Tegen Egypte stond Michy Batshuayi van Fenerbahçe in de spits.

België zit in een zware WK-poule, waar naast Canada ook Kroatië en Marokko zijn ingedeeld.

Twee goals Tadic

Met Ajacied Dušan Tadic als aanvoerder en topschutter heeft Servië kort voor het begin van het WK voetbal in Qatar een oefenwedstrijd gewonnen. Tegenstander Bahrein werd met 5-1 verslagen.

Tadic zette Servië al na acht minuten op voorsprong. Na een kwartier werd het enigszins verrassend alweer gelijk, dankzij een benutte strafschop van Abdulla Yusuf Helal.

Na de hervatting liep Servië uit. Tadic zorgde voor de 2-1, daarna scoorden ook Dusan Vlahovic, Filip Djuricic en Luka Jovic.

Servië speelt in de groepsfase van het WK tegen Brazilië, Zwitserland en Kameroen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl