Hakim Ziyech

Ziyech laat zich vlak voor het WK gelden met wereldgoal

Hakim Ziyech heeft in aanloop naar het WK voetbal in Qatar zijn visitekaartje afgegeven. De bij Chelsea op een zijspoor belande linkspoot maakte in de oefeninterland van Marokko tegen Georgië (3-0 winst) een weergaloos doelpunt.

Ziyech kreeg na bijna een halfuur de bal voor zijn voeten, bedacht zich niet en verraste vanaf eigen helft de Georgische sluitpost Giorgi Mamardasjvili, normaliter de eerste keeper van Valencia.

De oud-Ajacied zette met zijn huzarenstukje de 2-0 op het bord. In de openingsfase had Youssef En-Nesyri de score geopend. Na rust bepaalde Sofiane Boufal met een benutte strafschop de eindstand.

Ziyech stapte in de zomer van 2020 voor 40 miljoen euro over van Ajax naar Chelsea, maar een basisplaats zat er nooit in. Dit seizoen kwam hij nog maar 32 competitieminuten in actie onder Graham Potter, de opvolger van de begin september ontslagen Thomas Tuchel.

Conflict

Het Marokkaanse shirt droeg Ziyech geruime tijd niet, wegens een conflict met bondscoach Vahid Halilhodzic. Na het ontslag van de Bosniër in augustus keerde de aanvallende middenvelder onder opvolger Walid Regragui vlak voor het WK terug.

Marokko is op de eindronde in Qatar ingedeeld in groep F, waarin het Kroatië, België en Canada treft. Woensdag wordt begonnen met een ontmoeting tegen de Kroaten.

Jonkies scoren voor Spanje

Ook Spanje oefende donderdagavond. Jordanië werd met 3-1 verslagen door doelpunten van jonkies Ansu Fati, Gavi en Nico Williams. De Spanjaarden starten woensdag tegen Costa Rica in groep E.