Wout Faes
NOS Voetbal

Faes na reserverol bij Heerenveen en Excelsior met Belgische sterren mee naar WK

België trekt met al zijn grote sterren naar het WK. Eden Hazard is ondanks zijn reserverol bij Real Madrid gewoon de aanvoerder, terwijl topscorer aller tijden Romelu Lukaku ondanks de naweeën van een hamstringblessure ook een plekje heeft in de 26-koppige selectie van Roberto Martínez.

Grootste verrassingen zijn Loïs Openda, tot vorig seizoen nog actief voor Vitesse, en verdediger Wout Faes.

Vooral aan Faes (24) kleeft een opmerkelijk verhaal. De centrale verdediger werd zonder veel succes door Anderlecht uitgeleend aan sc Heerenveen en Excelsior. In Friesland werd zijn naam door onzekere optredens verbasterd tot Fout Waes, een jaar later zat hij ook in Rotterdam vaker op de bank dan hem lief was.

Toptransfer naar de Premier League

Niet alleen daar werden zijn kwaliteiten niet op waarde geschat. Anderlecht deed Faes voor een bescheiden transfersom van de hand aan Oostende, terwijl Leicester City afgelopen zomer liefst 17 miljoen euro voor hem neertelde.

  • Pro Shots
    2017: Wout Faes in in dienst van sc Heerenveen
  • Pro Shots
    2018: Wout Faes in duel met Wout Weghorst van AZ

Faes debuteerde onlangs voor België, dat verder een beroep kan doen op de oude garde. Negen spelers behoren al voor de derde keer tot de selectie van een WK.

Naast Hazard en Lukaku zijn ook de dertigers Kevin De Bruyne, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Dries Mertens en keeper Thibaut Courtois van de partij. De Belgen zijn ingedeeld bij Kroatië, Marokko en Canada.

  • NOS
    De selectie van België
  • NOS
    De selectie van België
  • NOS
    De selectie van België

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl