Dani Alves kan de oudste speler ooit worden in het shirt van Brazilië
NOS Voetbal

Brazilië met 39-jarige Alves naar WK, Antony danst van geluk na uitverkiezing

Brazilië heeft als een van de eerste WK-gangers zijn selectie bekendgemaakt. De 39-jarige Dani Alves gaat mee naar Qatar, Liverpool-spits Firmino is de grote afwezige bij de vijfvoudig wereldkampioen.

Oud-Ajacied Antony is ook geselecteerd door bondscoach Tite, die in zijn keurkorps van 26 spelers liefst negen aanvallers heeft uitgenodigd. Bijna alle spelers zijn actief bij Europese topclubs. Alleen reservedoelman Weverton (Palmeiras), middenvelder Everton Ribeiro en aanvaller Perdo (beiden Flamengo) spelen in eigen land.

Flamengo-aanvaller Pedro vroeg direct nadat hij voor het WK geselecteerd werd zijn vriendin ten huwelijk. Bekijk in onderstaande video hoe hij en enkele andere spelers reageerden op hun uitverkiezing.

124-voudig international Alves is sinds afgelopen zomer actief in de Mexicaanse competitie bij Pumas. Hij kan de oudste speler ooit worden in het Braziliaanse elftal. Met Chelsea-verdediger Thiago Silva (38) zit er nog een oudgediende in de WK-selectie.

De oudste speler op een WK is Alves bij lange na niet. In 2018 stond de 45-jarige Essam El-Hadary in het doel bij Egypte. De Kameroense spits Roger Milla (42) is de oudste veldspeler ooit op een mondiale eindronde.

Gedeeld topscorer Liverpool

Firmino speelde 55 interlands voor Brazilië en maakte daarin zeventien doelpunten. De spits is met zes treffers in twaalf duels gedeeld topscorer van Liverpool dit seizoen.

Met Neymar, Antony, Gabriel Jesus, Gabriel Martinelli, Raphinha, Richarlison, Rodrygo, Vinicius Júnior en Pedro beschikt Brazilië over een groot arsenaal aan topaanvallers.

De 'Goddelijke Kanaries' spelen op het WK tegen Servië, Zwitserland en Kameroen. Voor het eerste groepsduel met Servië op 24 november mag Tite nog wijzigingen in zijn selectie doorvoeren in het geval van blessures of ziekte.

Roberto Firmino kan de komende anderhalve maand vakantie gaan vieren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl