Kylian Mbappe en Karim Benzema na het winnen van de Nations League
NOS Voetbal

'La Liste' is bekend: Frankrijk met 25-koppig sterrenensemble naar Qatar

De WK-selectie van titelhouder Frankrijk is bekend. Bondscoach Didier Deschamps heeft in een indrukwekkende 25-koppige selectie ruimte voor de momenteel nog altijd geblesseerde verdediger Raphaël Varane. N'Golo Kanté en Paul Pogba zijn niet op tijd fit om mee te gaan naar Qatar.

De selectie kent verder geen grote verrassingen, maar opvallend is dat Deschamps 25 in plaats van 26 spelers heeft geselecteerd.

Tal van topspelers

In de spelersgroep is plek voor Aurélien Tcouameni en Eduardo Camavinga, grote talenten van Real Madrid. Voorin kan in Qatar worden gekozen uit tal van topspelers: Kylian Mbappé, Karim Benzema, Olivier Giroud en Antoine Griezmann. Ook Christopher Nkunku is een aanvaller van naam.

Mike Maignan, Jonathan Clauss, Ferland Mendy, Lucas Digne en Wissam Ben Yedder zijn afgevallen.

Frankrijk speelt op het WK groepswedstrijden tegen Australië (22 november), Denemarken (26 november) en Tunesië (30 november). De ploeg van Deschamps verdedigt in Qatar zijn wereldtitel, die het in 2018 won in Rusland door in de finale van Kroatië te winnen.

Veel blessures

Les Bleus worden al een tijdje flink dwars gezeten door hardnekkige blessuregevallen. Afgelopen interlandperiode moest een heel bataljon spelers verstek laten gaan.

Onder anderen Benzema, Lucas Hernández, Kingsley Coman, Presnel Kimpempe en Hugo Lloris waren er toen niet bij. Daarnaast ontbraken ook toen al de twee vedettes op het middenveld: Pogba en Kanté.

Daar kwamen recentelijk nog een aantal blessuregevallen bij. Varane raakte geblesseerd tijdens een wedstrijd van Manchester United en Benzema kwakkelt bij Real Madrid met een liesblessure.

  • NOS
    De selectie van Frankrijk
  • NOS
    De selectie van Frankrijk
  • NOS
    De selectie van Frankrijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl