Paul Pogba mist het WK.
NOS Voetbal

Manager boort laatste sprankje hoop de grond in: Pogba mist WK

De Fransman Paul Pogba speelt niet op het wereldkampioenschap voetbal, dat op 20 november in Qatar begint. Hij is niet op tijd hersteld van een slepenede knieblessure, zo liet zijn manager Rafaela Pimenta maandag weten.

Pogba liep in de voorbereiding van dit seizoen een blessure op. Hij speelde daarom nog geen enkele wedstrijd voor Juventus, de club waar hij deze zomer terugkeerde na zes jaar bij Manchester United.

De 29-jarige middenvelder liet zich recent weer zien op het trainingsveld, waardoor de indruk ontstond dat hij op de weg terug is. Maar volgens zijn manager is de middenvelder niet op tijd fit om mee te kunnen naar het WK.

'Buitengewoon pijnlijk'

"Na medische onderzoeken op zondag en maandag is duidelijk geworden dat Paul langer moet revalideren na zijn operatie", verklaarde Pimenta. "Het is buitengewoon pijnlijk. Hij zal om deze reden niet in staat zijn met Frankrijk op het WK in Qatar uit te komen."

Het wegvallen van Pogba is een tweede grote tegenslag voor bondscoach Didier Deschamps. De Fransen moeten in Qatar ook al N'Golo Kanté missen. De middenvelder van Chelsea heeft last van een hamstringblessure.

Pogba en Kanté wonnen vier jaar geleden in Rusland met Frankrijk de wereldtitel. Pogba scoorde zelfs in de finale tegen Kroatië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl