Paul Pogba terug op het traininsgveld bij Juventus
NOS Voetbal

Race tegen de klok: Pogba maand voor WK terug op veld, streep door Kanté en Jota

Paul Pogba houdt nog steeds hoop op het wereldkampioenschap. De Fransman heeft dinsdag een deel van de groepstraining van Juventus afgewerkt. De middenvelder is op de weg terug na een operatie aan zijn rechterknie. Hij is dit seizoen nog niet in actie gekomen.

Juventus heeft nog niet bekend gemaakt wanneer Pogba weer kan spelen. Italiaanse media verwachten dat hij begin volgende maand zijn rentree kan maken. Dat is mogelijk goed nieuws voor Didier Deschamps. De bondscoach maakt op 9 november zijn WK-selectie van 26 spelers bekendmaakt.

Streep door Kanté en Jota

Deschamps meldde eerder op de dag dat het WK voor N'Golo Kanté te vroeg komt. De middenvelder van Chelsea staat nog weken aan de kant met een spierblessure. "Zijn herstel gaat tot na het wereldkampioenschap duren", zei Deschamps.

De Portugees Diogo Jota mist het WK vanwege een kuitblessure.

Ook de Portugese bondscoach Fernando Santos kreeg een tegenvaller te verwerken. Liverpool-aanvaller Diogo Jota liep in de topper tegen Manchester City namelijk een kuitblessure op. "Ja, hij zal het WK missen", vertelde Liverpool-coach Jürgen Klopp vandaag. "Het is heel verdrietig nieuws voor de jongen, voor ons en voor Portugal."

Jota kwam 29 keer uit voor Portugal en scoorde daarin tien keer. Met een goal en een assist speelde hij een hoofdrol in de play-offs, waarin de Portugezen plaatsing voor het WK veiligstelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl