Feyenoord-hooligans steken vuurwerk af en richten vernielingen aan in Graz
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

UEFA straft Feyenoord hard: geen uitfans en thuis blijft Noordzijde dicht

Feyenoord is door de UEFA bestraft voor de ongeregeldheden bij de uitwedstrijd tegen Sturm Graz en het vele vuurwerk tijdens het thuisduel met Lazio. Beide wedstrijden werden gespeeld in de Europa League.

De Rotterdammers mogen in het eerstvolgende Europese uitduel geen fans meenemen en moeten tijdens de returnwedstrijd in De Kuip de Noordzijde dicht laten.

Vooral vanwege de ongeregeldheden in Graz, waar het tijdens en met name na de wedstrijd misging, wordt Feyenoord stevig gestraft.

Want naast het verbod om fans mee te nemen naar de eerstvolgende uitwedstrijd in de Europa League op 9 maart, krijgt de club ook een boete van 50.000 euro.

Feyenoord-hooligans houden huis in Oostenrijkse Graz

Mochten de supporters zich de komende twee jaar nogmaals misdragen, dan volgt er opnieuw een verbod voor Feyenoord-supporters bij een Europese uitwedstrijd.

Vuurwerk en voorwerpen

Ook voor de thuiswedstrijd tegen Lazio krijgt Feyenoord een forse boete. 26.000 euro voor het niet vrijhouden van de trappen en 30.000 euro voor het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld.

Het is niet voor het eerst dat Feyenoord op deze manier gestraft wordt. Vanwege ongeregeldheden vorig seizoen mochten er dit seizoen geen supporters mee naar Rome en moest in de thuiswedstrijd tegen Sturm Graz de Noordzijde ook al leeg blijven.

Advertentie via Ster.nl