NOS Nieuws

Wekdienst 3/11: Proces Peter R. de Vries opnieuw? • Advies verbetering taal- en rekenles

Goedemorgen!

De rechtbank Amsterdam bespreekt of het proces over de moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries opnieuw gevoerd moet worden. Omdat een van de rechters is geëmigreerd, en dus vervangen moet worden, is de rechtbankcombinatie veranderd. Dat is niet zomaar toegestaan.

Eerst het weer: het wordt bewolkt en daaruit valt soms lichte regen of motregen. In de middag zijn er steeds meer opklaringen, maar langs de kust blijft het bewolkt. De maxima liggen tussen 14 en lokaal 17 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Onderwijsraad presenteert om 09.30 uur een advies om het taal- en rekenonderwijs te verbeteren.
  • De ministers van Buitenlandse Zaken van de G7-landen komen samen om het over de oorlog in Oekraïne te hebben. De ministers van de westerse geïndustrialiseerde landen praten in Duitsland over de Russische invasie en de gevolgen voor Europa, maar ook over de trans-Atlantische samenwerking en de internationale orde.
  • De Rotterdamse politie verwacht dat vandaag een kleine achthonderd supporters van de Italiaanse club Lazio in de stad aanwezig zullen zijn bij de wedstrijd van hun club in De Kuip tegen Feyenoord. De ploegen spelen vanavond tegen elkaar in de Europa League.

Wat heb je gemist?

Treinreizigers gaan vanaf 1 januari meer betalen voor losse treinkaartjes. De Nederlandse Spoorwegen (NS) verhoogt de prijs voor individuele tickets in de tweede klas met 5,5 procent.

Abonnementen voor onbeperkt reizen in de spits of op een vast traject worden juist 2,4 procent goedkoper. Het spoorbedrijf zegt dat het daarmee voor forenzen aantrekkelijker moet worden om vaker met de trein te gaan.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit:

Astronomen ontdekken de grootste asteroïde in acht jaar die baan van de aarde kruist, meldt de VRT. Volgens de Vlaamse omroep zaten verschillende zogenoemde aardscheerders verborgen in de schittering van de zon.

Een van deze aardscheerders heeft een diameter van 1,5 kilometer en is mogelijk het "grootste potentieel gevaarlijke object dat de laatste acht jaar ontdekt is".

Een impressie van asteroïden met op de achtergrond de zon

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl