NOS Nieuws

Vermist meisje (11) uit Soest teruggevonden in Bulgarije, vader aangehouden

Een 11-jarig meisje uit Soest dat sinds dinsdagavond werd vermist is in goede gezondheid aangetroffen in Bulgarije, meldt de politie. Haar vader was bij haar, hij is aangehouden. De politie vermoedt dat hij met zijn dochter onderweg was naar Turkije, omdat hij de Turkse nationaliteit heeft.

In een verklaring van de politie staat dat internationaal naar de twee is uitgekeken, waarbij alle mogelijke vluchtroutes in kaart waren gebracht. Ook grensposten waren op de hoogte van de vermissing. De politie vermoedde al dat haar vader een rol speelde bij de vermissing.

"Alle inspanningen leidden bij de politie tot een enorme opluchting toen het bericht kwam dat zij in aanwezigheid van haar vader in een auto werd aangetroffen in Bulgarije, vermoedelijk op weg naar Turkije", meldt de politie. Het meisje is ondergebracht bij Bulgaarse hulpverleningsinstanties en wordt zo snel mogelijk teruggebracht naar Nederland. Haar moeder is op de hoogte gesteld.

De 11-jarige zou dinsdag aan het eind van de middag met vriendinnen naar hockeytraining fietsen, maar kwam daar nooit aan. De politie verspreidde een Burgernet-melding nadat het meisje als vermist was opgegeven. Kort voor 23.00 uur werd de Burgernet-actie weer afgesloten, hoewel het meisje toen nog niet terecht was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl