NOS Nieuws

Wekdienst 28/10: Taghi moet getuigen • Nieuw asieloverleg

Goedemorgen! Ridouan Taghi moet getuigen tegen zijn advocaat en neef. En de coalitiepartijen zoeken een oplossing om meer gemeenten asielzoekers te laten opnemen.

Het weer: er is veel ruimte voor de zon, maar er trekken ook velden met hoge bewolking over. De zuidenwind voert uitzonderlijk warme lucht aan, het wordt namelijk 20 tot 24 graden. In Limburg kan het mogelijk zomers warm worden met 25 graden. Morgen verandert er niet veel aan de temperatuur, wel zijn er dan meer wolkenvelden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Ridouan Taghi is opgeroepen als getuige in de strafzaak tegen zijn neef en voormalig advocaat Youssef T. in de beveiligde Bunker in Amsterdam-Osdorp. De twee zouden ontsnappingsplannen hebben besproken voor Taghi uit de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.
  • De Tweede Kamerfracties van de coalitiepartijen overleggen opnieuw met staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) over een nieuwe wet die ertoe moet leiden dat meer gemeenten asielzoekers opvangen. De VVD-fractie heeft onder meer moeite met mogelijke dwang bij weigerachtige gemeenten.
  • In Noord-Ierland verloopt een deadline voor het vormen van een nieuwe regering, nadat de vorige begin dit jaar was gevallen vanwege onvrede over de brexitafspraken. In mei waren er verkiezingen. Als de deadline niet gehaald wordt, komen er opnieuw verkiezingen.

Wat heb je gemist

De veelbesproken overname van Twitter door Elon Musk is alsnog afgerond, melden Amerikaanse media. De huidige twee topmannen zouden al zijn ontslagen. De techmiljardair betaalt 44 miljard dollar voor het sociale netwerk, voornamelijk uit eigen zak. Banken dragen 13 miljard dollar bij.

Van de zomer had Musk de overname nog eenzijdig afgeblazen omdat Twitter het aantal nepaccounts volgens hem veel te laag inschatte. Begin deze maand werd bekend dat Musk alsnog voor het afgesproken bedrag Twitter wilde overnemen.

Ander nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

Vandaag komt de temperatuur ook weer boven de 20 graden en die warme herfst is een meevaller voor consumenten: nog even de kachel niet aanzetten bespaart een huishouden zo'n zeven euro per dag. Bezoekers van de bouwmarkt en kringloopwinkel in Amersfoort vinden het heel prettig voor de portemonnee.

'Ik hoop dat de winter ook zo warm wordt'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl