De Spanjaard Pedro begroet de winnende treffer
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord-opponent Lazio toont veerkracht, geen debuutzege Veldman bij Anderlecht

Met veerkracht en een portie Italiaanse vechtlust heeft Lazio zichzelf een uitstekende uitgangspositie verschaft in groep F van de Europa League. De Italianen bogen in Rome tegen FC Midtjylland een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Lazio treft volgende week Feyenoord in De Kuip.

Stroeve start

De Italianen kenden in het Stadio Olimpico een stroeve start. Al na acht minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan, toen Gustav Tang Isaksen de score opende. Een krap half uur later was het de Serviër Sergej Milinkovic-Savic die beide partijen op gelijke hoogte bracht.

Een kwartier na rust bezorgde Pedro de Romeinen de zege: 2-1.

Lazio nam daarmee ondubbelzinnig revanche voor de smadelijke nederlaag die in de heenwedstrijd werd geleden. Op Deense bodem werden de 'Biancocelesti' zes weken geleden met 5-1 huiswaarts gestuurd.

Dat verlies zette Lazio op scherp. Eenmaal terug op Italiaanse bodem werden in de Serie A vier van de vijf wedstrijden gewonnen en incasseerden de Romeinen geen enkele tegentreffer. Zondag maakte de ploeg van trainer Maurizio Sarri een einde aan de ongeslagen reeks van Atalanta Bergamo, dat tien duels op rij niet had verloren.

Geen debuutzege Veldman

In Groep B van de Conference League slaagde de Nederlander Robin Veldman er niet in zijn Europese debuut als trainer van Anderlecht met een overwinning te bekronen. De club uit Brussel bleef tegen het Roemeense FCSB steken op een 2-2 remise.

Robin Veldman is interim-trainer bij Anderlecht

Namens de Belgen, met Wesley Hoedt in de basiself, troffen Yari Verschaeren en Jan Vertonghen doel. Tot tweemaal toe kwamen de Roemen langszij.

Een zege had het sprookje voor de 36-jarige Veldman gecompleteerd in een week die zich het beste laat omschrijven als 'knotsgek'. Maandag werd de 36-jarige oefenmeester, een gewezen jeugdtrainer van Ajax, aangesteld als vervanger van de ontslagen Felice Mazzu.

Geen papieren

Omdat de Nederlandse trainer niet over de vereiste papieren beschikt om te mogen werken in de Belgische Pro League, zal Anderlecht op zoek moeten naar een vervanger voor Veldman. De club heeft zestig dagen de tijd om een geschikte kandidaat te vinden.

Een andere optie is om een assistent-trainer aan te stellen die wel het Pro License-diploma op zak heeft. In dat geval moet Veldman worden ingeschreven voor de trainerscursus die hem de juiste papieren kan opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl