Marten de Roon

De Roon raakt 29 dagen voor WK geblesseerd, koploper Napoli wint bij Roma

Marten de Roon heeft in de Serie A tijdens de thuiswedstrijd van Atalanta tegen Lazio (2-0 nederlaag) een hamstringblessure opgelopen. Dat is voor de Oranje-international geen fijn scenario met het oog op het WK voetbal in Qatar.

De Roon moest zondagavond in de 75ste minuut noodgedwongen worden vervangen. De middenvelder was even daarvoor op de grond gaan zitten en greep daarbij naar de achterkant van zijn rechterbeen.

Hij behoort tot de 39-koppige WK-voorselectie van bondscoach Louis van Gaal. De definitieve selectie van Oranje wordt op vrijdag 11 november bekendgemaakt. Het Nederlands elftal speelt over 29 dagen op maandag 21 november zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Senegal.

Geen positieve avond

Het was sowieso geen positieve avond voor Atalanta, dat naast De Roon ook met Teun Koopmeiners en Hans Hateboer in de basis speelde.

Lazio kwam na tien minuten op voorsprong via Mattia Zaccagni (intikker) en in de 52ste minuut verdubbelde Felipe Anderson met een schot aan de rand van het strafschopgebied de score voor de ploeg uit Rome.

Napoli boekte bij AS Roma een verdiende 1-0 zege en blijft daardoor koploper. Na een eerste helft vol overtredingen, geschreeuw en theater probeerde Napoli na rust ook te voetballen.

Oud-PSV'er Hirving Lozano dwong doelman Rui Patrico met een pegel tot een redding en Victor Osimhen schoot vrij voor het doel wild naast. Napoli kreeg uiteindelijk in de tachtigste minuut loon naar werken: Osimhen scoorde uit een bijna onmogelijke hoek.

Rode kaart Karsdorp

Na afloop van de wedstrijd kreeg Roma-verdediger Rick Karsdorp nog de rode kaart wegens aanmerkingen op scheidsrechter Massimiliano Irrati.