Bochum viert de goal van Philipp Hofmann

Oud-Vitesse-coach boekt met Bochum succes tegen koploper Union Berlin

Koploper Union Berlin heeft in Duitsland zijn tweede nederlaag van het seizoen geleden. Dat gebeurde bij hekkensluiter VfL Bochum, geleid door voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch.

Bochum zegevierde met 2-1. Vlak voor rust kopte Philipp Hofmann de thuisploeg op voorsprong en zo'n twintig minuten voor tijd verdubbelde de ingevallen Gerrit Holtmann de marge. Het tegendoelpunt van Milos Pantovic kwam veel te laat.

Union Berlin, met Sheraldo Becker als basisklant, kreeg voor die 2-1 nog een strafschop, maar Pantovic zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Manuel Riemann.

Riemann stopte dit seizoen al drie penalty's en kwam in het vervolg, behoudens de late 2-1, nauwelijks meer in de problemen.

Union staat nog een punt boven Bayern

Union Berlin gaat nog wel aan de leiding in de Bundesliga, al bedraagt het gat met Bayern München nog maar één punt. Bochum boekte zijn tweede thuisoverwinning onder Letsch en is van de laatste plek af.