Kökcu haalt verhaal bij de scheidsrechter

Feyenoord speelt opnieuw gelijk tegen Midtjylland, na frustrerende avond in De Kuip

Net als vorige week stond Feyenoord voor tegen FC Midtjylland, maar ook deze keer kwamen de Denen terug. In De Kuip eindigde een frustrerende Europa League-wedstrijd voor de Rotterdammers in 2-2.

In Rome speelden Lazio en Sturm Graz ook met 2-2 gelijk en daarom Feyenoord staat nog altijd bovenaan in groep F. De Rotterdammers hebben net als Midtjylland, Lazio en Sturm Graz 5 punten, maar mogen zich vanwege het beste doelsaldo koploper noemen.

De stand in groep F

Feyenoord had er een tegenvaller - in de vorm van een kiezelhard en raak afstandsschot van Emiliano Martinez - voor nodig om tot leven te komen. Het eerste kwartier waren de Rotterdammers nog wat tam geweest, maar na de 0-1 van Midtjylland begon het toch heel aardig te draaien.

Op het middenveld - bestaande uit Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Orkun Kökçü - kreeg Feyenoord steeds meer grip en met de steun van het thuispubliek werd de weg naar voren steeds vaker gevonden.

Het leverde meteen kansen op en dat Gernot Trauner na twintig minuten niet scoorde was een klein wonder. Uit een hoge voorzet schoot hij eerst op de paal en daarna in de rebound op doelman Jonas Lössl.

Die dubbele misser zette Feyenoord alleen maar tot meer dadendrang aan. In de 34ste minuut was het raak. Santiago Giménez, in de spits de verkozen boven Danilo, gaf breed op Sebastian Szymański. De Pool bleef ijzig kalm in de zestien en vond op zijn beurt Timber, die van dichtbij raak schoot. Zo toonde Feyenoord uitstekend herstel na een weifelende start.

Timber wordt gefeliciteerd met zijn treffer tegen Midjylland

En ook na rust waren de Rotterdammers de sterkste ploeg. De eerste kans van de tweede helft was meteen raak. Verdediger Dávid Hancko tikte uit een corner bij de tweede paal binnen.

Weer komt Midtjylland terug

Voor Feyenoord was het daarna zaak om niet opnieuw in het mes te lopen en de voorsprong ditmaal wél vast te houden. In Denemarken gaf Feyenoord een 2-0 voorsprong na de pauze zomaar uit handen.

Maar ook in De Kuip lukte het niet om de wedstrijd uit te spelen. Feyenoord bleef heel aardig voetballen, maar in de zestigste minuut werd het gelijk, toen Erik Sviatchenko uit een vrije trap van de Braziliaanse spelmaker Evander binnen kopte.

Daarna ging Feyenoord vol op jacht naar een bevrijdende treffer. Invaller Patrik Wålemark raakte met een schot vanaf rechts de paal. Een doelpunt hing in de lucht, maar FC Midtjylland bleek weer een taaie tegenstander.

De Denen wonnen tijd waar ze maar konden en probeerden het aanvalsspel van Feyenoord te ontregelen. Dat lukte uiteindelijk voldoende, waardoor de ploeg van Arne Slot ook in De Kuip op 2-2 bleef steken.

Slot dit keer wél tevreden

Het resultaat was hetzelfde, maar het veldspel niet, concludeerde Slot na afloop van het duel. "We hebben een compleet ander gezicht getoond ten opzichte van vorige week. En daar ben ik als trainer heel blij mee."

Slot zag dat het vooral aan de bal veel beter ging. "De opbouw was stukken beter en er zat veel meer rust in ons spel. We herkenden veel beter waar de vrije man was. Als je zag hoe vaak we onder hun druk uitspeelden en als je dat afzet tegen vorige week, is dat een enorm verschil."

Maar door de uitslag was het uiteindelijk toch de frustratie die overheerste. "Jazeker, in een groep als deze moet je de punten pakken als je daar recht op hebt. Het is dubbel: ik ben tevreden met de manier van spelen, maar het lukte zoals vaker niet om recht te doen aan het spelbeeld."

Ook middenvelder Kökçü baalde van het gelijke spel tegen Midtjylland. "We hebben er alles aan gedaan, met genoeg kansen en schoten. We moeten in de komende twee duels iets extra's brengen om te winnen."