Ibrahim Sangaré wordt gefeliciteerd door André Ramalho
NOS Voetbal

PSV zegeviert wederom ruim tegen zwalkend Zürich: 5-0

Na de eclatante 5-1 zege van een week eerder heeft PSV ook in Eindhoven korte metten gemaakt met FC Zürich. De Zwitserse kampioen kreeg in groep A van de Europa League met liefst 5-0 klop.

Eerder op de avond versloeg Arsenal in dezelfde groep het thuisspelende FK Bodø/Glimt. In Noorwegen zorgde Bukayo Saka voor de beslissing: 0-1. Volgende week gaat PSV op bezoek in Londen.

Stand in groep A

Dan staat de nummer 1-positie in de groep op het spel, waarbij Arsenal een voorsprong van twee punten verdedigt. PSV, dat zondag eerst nog FC Utrecht ontvangt, tankte tegen Zürich in ieder geval vertrouwen.

Voor rust vielen er drie doelpunten in de ongelijke strijd. Eerst reageerde Érick Gutiérrez alert na een gekeerde kopbal van Armando Obispo, na een corner van Cody Gakpo. Vervolgens voerden Joey Veerman (geplaatst schot) en Ibrahim Sangaré (kopbal) de score verder op.

Joey Veerman heeft lol met Ibrahim Sangaré

Veerman had wegens de blessures van Yorbe Vertessen en Ismael Saibari van trainer Ruud van Nistelrooij een aanvallender rol gekregen, waardoor Xavi Simons naar de rechterflank verhuisde. Guus Til vulde de spitspositie in, omdat ook Luuk de Jong nog ontbrak.

De wisselingen brachten PSV niet van de leg, ook omdat Zürich, met de Deen Bo Henriksen als nieuwe trainer, nauwelijks in de buurt van doelman Walter Benítez verscheen. De Argentijn onderscheidde zich eenmaal bij een halve omhaal van Bogdan Viunnyk.

Bekijk hieronder de reactie van Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij: 'Een overtuigend resultaat, klinkende cijfers'

Van Nistelrooij gunde halverwege de bedrijvige Gakpo en Simons rust en bracht Anwar El Ghazi en Richard Ledezma in het team. Later kregen ook onder anderen Johan Bakayoko en Sávio speelminuten.

Op dat moment stond het al 4-0 door wederom een bekeken schot van Veerman, die meteen daarna door Bakayoko werd afgelost.

In het restant kreeg PSV kansen op meer, maar onder meer Til kopte in vrijstaande positie naast. El Ghazi zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord: 5-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl