NOS Voetbal

Slot trots: 'Feyenoord weer aangemerkt als topclub, enorme vooruitgang'

Slot trots: 'Feyenoord weer aangemerkt als topclub, enorme vooruitgang'

Feyenoord wordt volgens Arne Slot weer beoordeeld en benaderd als een topclub. Dat is voor de trainer misschien wel het grootste compliment dat hij heeft kunnen krijgen in de periode die hij nu aan de boorden van de Nieuwe Maas actief is.

Slot trok die conclusie toen hij bij de persconferentie reageerde op een vraag waarom hij en zijn selectie vaak kritisch benaderd worden, juist op een moment waarop Feyenoord op papier, zowel nationaal als Europees, er behoorlijk goed voorstaat.

"Ik heb links en rechts gelezen dat we afgelopen zondag een kleine crisis hebben bezworen", refereerde Slot met een glimlach aan het gewonnen competitieduel met FC Twente (2-0).

Glimlach

Met die glimlach bedoelde Slot veel. Bij een nederlaag tegen Twente zouden hij en Feyenoord met een heel ander gevoel aan het Europa League-duel van donderdagavond met FC Midtjylland zijn begonnen. "Die opmerking is terecht als je ons weer als een topclub aanmerkt. Dat is heel erg mooi."

Programma groep F Europa League

"Het is denk ik ook heel erg mooi dat wanneer we een of twee keer niet winnen, wij daarop beoordeeld worden", gaat Slot verder. "Dat is denk ik een enorme vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt."

Feyenoord staat momenteel op de vierde plaats in de eredivisie, op drie punten van koploper AZ. In de Europa League kan het voor de Rotterdammers nog alle kanten op. De club gaat momenteel aan kop in groep F, maar halverwege staan alle clubs in punten gelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl