NOS Voetbal

PSV noteert bescheiden winst in jaarcijfers, Feyenoord lijdt verlies van 4,5 miljoen

PSV heeft een bescheiden winst van 1,2 miljoen euro over het boekjaar 2021/22 bekendgemaakt. De zwarte cijfers zijn vooral te danken aan de verkoop van enkele belangrijke spelers.

De club uit Eindhoven noteerde namelijk een operationeel verlies van ruim 10 miljoen euro. Door de verkoop van spelers als Donyell Malen, Denzel Dumfries, Ritsu Doan, Mario Götze en Pablo Rosario hield PSV op de transfermarkt een kleine 12 miljoen over.

Een seizoen eerder leed PSV nog een nettoverlies van liefst 23,2 miljoen euro. Dat was voor een groot deel te wijten aan de coronacrisis, waardoor veel wedstrijden zonder publiek moesten worden gespeeld.

Ook in het boekjaar 2021/22 had corona nog impact. PSV speelde zeven thuisduels zonder publiek en er waren elf wedstrijden waarbij het stadion niet volledig gevuld mocht worden.

Denzel Dumfries vertrok voor zo'n 13 miljoen van PSV naar Inter.

PSV houdt er rekening mee dat er in het huidige seizoen opnieuw verlies wordt geleden, omdat er geen grote uitgaande transfers plaatsvonden. Ondanks interesse voor belangrijke spelers als Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré bleven zij in Eindhoven. Dat leidde onlangs tot het vertrek van technisch directeur John de Jong.

Verlies voor Feyenoord

Ook Feyenoord presenteerde maandag zijn jaarcijfers. De Rotterdamse club noteerde een verlies van 4,5 miljoen euro in een sportief succesvol jaar, waarin het de finale van de Conference League haalde.

Feyenoord wijst erop dat de uitgaande transfers deze zomer buiten het boekjaar vielen. De club verkocht onder anderen Tyrell Malacia (Manchester United), Luis Sinisterra (Leeds United), Marcos Senesi (Southampton) en Fredrik Aursnes (Benfica) voor in totaal een kleine 70 miljoen euro.

In het huidige seizoen voorspelt Feyenoord winst te gaan boeken. "In 2022/23 verwachten we de omzet over vorig seizoen te evenaren. Het nettoresultaat zal, als gevolg van de deze zomer gerealiseerde transfers, positief zijn", zegt financieel directeur Pieter Smorenburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl