Beitske Visser na haar winst in Singapore.
NOS Sport

Races W Series geschrapt door geldproblemen, kans op wereldtitel Visser verkeken

Beitske Visser krijgt niet de kans om voor de titel in de W Series te gaan. De raceklasse voor vrouwen wordt drie races voor het einde afgebroken vanwege financiële problemen van de organisatie, ontstaan doordat een cruciale investeerder niet aan de financiële voorwaarden kon voldoen.

Daarom is Jamie Chadwick nu uitgeroepen tot winnaar. De Britse coureur stond vijftig punten voor op Visser. Er zijn voor de winnaar 25 punten per race te verdienen, dus Visser had nog een kans om Chadwick voorbij te steken.

De 27-jarige Visser zegt in een eerste reactie dat ze teleurgesteld is, maar ze is ook blij dat ze het seizoen af heeft kunnen sluiten met een overwinning. De laatste race in Singapore wist ze te winnen.

Chadwick wint de W Series nu voor de derde keer. Ze is van plan haar geluk komend jaar in een andere raceklasse te beproeven en zegt dat de drie kampioenschappen "haar leven veranderd hebben." Ze testte recent nog voor IndyCar-team Andretti Autosport, maar er is nog niks officieel bekendgemaakt over haar toekomst.

De W Series ziet de toekomst ondanks alles rooskleurig in. Directeur Catherine Bond Muir zegt dat de raceklasse de laatste weken veel steun heeft gekregen, maar dat dit onvoldoende was om het seizoen af te maken. "Wel heeft het ons fondsenwervingsproces versneld en dat stemt ons optimistisch voor 2023 en verder."

Naast Visser rijdt ook de Nederlandse Emely De Heus in de W Series.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl