1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Getty Images
NOS SportAangepast

Zware crash Visser op Spa-Francorchamps: 'Geen breuken, maar was heel eng'

Beitske Visser is vrijdag op het circuit van Spa-Francorchamps zwaar gecrasht tijdens de kwalificaties van de W Series, de hoogste raceklasse voor vrouwen. Ze werd daarna voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Aan het eind van de avond meldde ze op Twitter dat ze pijn heeft, maar geen breuken. "Dat was heel eng allemaal, ik heb denk ik een engel op mijn schouder gehad." Nog dezelfde avond mocht ze het ziekenhuis weer verlaten.

De 26-jarige Visser was betrokken bij een ongeluk met nog vijf anderen. Op beelden in onderstaande tweet is te zien hoe Visser (in de witte auto) achteruit inrijdt op een andere auto. Daarna wordt ook haar racewagen hard geraakt.

Naast Visser werd ook de Noorse Ayla Agren, een andere coureur die betrokken was bij de crash, voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De vier overige coureurs werden ook medisch gecheckt.

De kwalificatie werd vrijdag zonder de zes een half uur stilgelegd, maar later alsnog hervat. De race wordt zaterdag om 16.30 uur gereden.

Enorme schade

Het gebeurde in de snelle bochtcombinatie Raidillon-Eau Rouge, die vanwege de regenval in het Belgische Spa glad was geworden. Op onderstaande foto's is te zien hoe zwaar de schade aan de auto van de coureur van het Britse team M. Forbes Motorsport is.

  • Getty Images
    Zware schade aan de auto van Beitske Visser
  • Getty Images
    Zware schade aan de auto van Beitske Visser

De Raidillon-Eau Rouge is het misschien wel bekendste deel van het zeven kilometer lange circuit. In de Formule 1 nemen coureurs de bochten vaak plankgas.

Er zijn vaker zware crashes voorgekomen. In 2019 overleed de 22-jarige Franse Formule 2-coureur Anthoine Hubert aan zijn verwondingen als gevolg van een crash in de bochtencombinatie.

Dit weekend is naast de W Series ook de Formule 1 op Spa-Francorchamps. Ook Max Verstappen crashte vandaag in de training.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl