Beitske Visser (rechts) pakt meteen na de start de leiding in Singapore

Visser boekt in Singapore haar tweede zege in W Series, crash WK-leider Chadwick

Beitske Visser heeft haar tweede overwinning geboekt in de W Series, de raceklasse voor vrouwen. De 27-jarige autocoureur was de snelste op het stratencircuit van Marina Bay in Singapore, waar later vandaag ook de Formule 1-grand prix verreden wordt. "Yes, eindelijk!", schreeuwde de winnares over de boordradio.

Visser begon de wedstrijd vanaf de tweede startplek, maar nam direct de leiding over van de Spaanse Marta Garcia en gaf de eerste plaats niet meer uit handen.

In de slotfase kwam de safetycar de baan op nadat Britse WK-leider Jamie Chadwick was gecrasht, maar nadat de race weer hervat werd, was er nog slechts één ronde te gaan. In die slotomloop wist Visser de aandringende Alice Powell achter zich te houden.

Zicht op wereldtitel

In het klassement staat de coureur uit Dronten tweede met 50 punten achterstand op Chadwick. Powell volgt op de derde plaats, op 57 punten van haar landgenote op plek één.

Beitske Visser na haar zege in Singapore

Met nog drie grand prixs te gaan heeft Visser nog kans op de wereldtitel. Dat wil zeggen, er staan nog races in de Verenigde Staten en Mexico (twee stuks) op het programma, maar die zijn door geldproblemen op losse schroeven komen te staan.

Eerste in 2019

Visser noteerde haar eerste zege in 2019 op het circuit van Zolder, in het eerste jaar van de W Series. Ze stond dat seizoen nog drie keer op het podium en eindigde als tweede in het WK-klassement, achter Chadwick.

In 2020 ging vanwege de coronapandemie een streep door de raceklasse voor vrouwen. Vorig jaar prolongeerde Chadwick haar wereldtitel, terwijl Visser bleef steken op de achtste plaats in het klassement.