NOS Sport

Podiumplek helpt Visser aan gedeelde tweede plaats in W Series

Beitske Visser is opgerukt naar een gedeelde tweede plek in de W Series. Op de Hungaroring werd ze in de zesde race van het seizoen derde, waarmee ze haar tweede podiumplek bemachtigde dit jaar.

Jamie Chadwick is dit seizoen een klasse apart en alleen theoretisch gezien zou Visser in de laatste vier races nog een bedreiging kunnen vormen in de strijd om de wereldtitel.

Als de 27-jarige Visser met een tweede plek in het eindklassement de beste prestatie uit haar carrière wil evenaren, moet ze proberen de Britse vrouwen Alice Powell en Abbi Pulling achter zich te houden.

Powell reed in Hongarije vanaf poleposition naar de winst. Visser had zich als tweede gekwalificeerd, maar werd door klassementsleider Chadwick ingerekend. Chadwick was als vijfde gestart en greep voor het eerst dit seizoen naast de dagzege.

Beslissing in oktober

Powell kwam door haar zege in punten gelijk met Visser. Maar beide coureurs passeerden Pulling in de totaalstand, na haar vijfde plaats nu.

De laatste vier races van het seizoen worden allemaal in oktober verreden. Na Singapore en de Verenigde Staten gaan de achttien vrouwen nog twee keer het circuit op in Mexico-Stad.

Stand W Series (na 6 van de 10 races)

1. Jamie Chadwick 143 punten
2. Alice Powell en Beitske Visser 68 punten
4. Abbi Pulling 65 punten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl