Ivo Verhorstert in zijn voorbereiding op het WK in Oezbekistan.
NOS Sport

Nieuwe judogeneratie vol goede moed bij WK: 'Iedereen op de rug kletsen'

Minimaal drie medailles. Dat is het doel van de zeventienkoppige Nederlandse judoploeg bij de WK judo in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Dat eremetaal moet vanaf donderdag worden binnengesleept door een nieuwe generatie judoka's.

Een van de debutanten op de aanstaande WK is Ivo Verhorstert, hij doet mee in de klasse tot 66 kilogram. Hij start relaxed, maar wel vol ambitie. "Elke sporter komt om kampioen te worden. Je wil altijd het best haalbare halen."

Hij gaat vooral zijn best doen, zegt hij. Met zijn instelling is in ieder geval niks mis. "Ik wil die mat op gaan en iedereen op zijn rug kletsen. Dat is het enige dat ik in mijn hoofd heb", zegt de Venlonaar.

Topjudoka's

Druk om in de voetsporen te treden van gestopte topjudoka's als Henk Grol, Marhinde Verkerk en Tessie Savelkouls voelt Verhorstert niet. "Het is leuk. Maar ik ben er niet echt mee bezig."

Judobond mikt met nieuwe generatie op drie medailles bij WK

Een stuk meer ervaring heeft Sanne Vermeer. Zij haalde bij de vorige WK brons in de klasse tot 63 kilogram. Haar doel is helder: opnieuw een medaille.

"Ik wil graag minimaal hetzelfde resultaat. Maar het ligt wel aan het judo, als ik kan laten zien wat ik kan, dan ben ik tevreden", zegt de judoka, die haar grootste Nederlandse concurrent voor een olympisch ticket, Juul Franssen, zag stoppen.

"Daar heb ik me niet mee beziggehouden", zegt Vermeer, die het stiekem misschien wel zonde vindt dat Franssen er de brui aan heeft gegeven. "Het voelde of ik haar achterna zat. Dat vond ik wel lekker."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl