Roy Meyer
NOS Sport

Na afscheid Grol heeft judoka Meyer nieuwe concurrent: ook Spijkers aast op Spelen

Met het stoppen van Henk Grol, leek voor Roy Meyer de weg vrij naar de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Maar toen was daar in april ineens Jur Spijkers, die Europees kampioen werd. Een nieuwe strijd der zwaargewichten is geboren.

"Ik ben natuurlijk apetrots op die titel, maar ik wil uiteindelijk naar de Spelen en dat ga ik met één EK-titel niet redden", aldus een realistische Spijkers.

De 25-jarige judoka weet wat hem te doen staat voor een olympisch ticket. "Ik moet twee jaar lang het beste van mezelf laten zien. En dan uiteindelijk ervoor zorgen dat ik de beste ben en dat ik naar de Spelen mag."

Jur Spijkers

Meyer eindigde tijdens de EK waar Spijkers de titel pakte op een verdienstelijke derde plaats. Het 31-jarige zwaargewicht verklaart dat de strijd met Spijkers anders voelt dan die met Grol de afgelopen jaren.

Verschillende persoonlijkheden

"Wat zich tussen Grol en mij afspeelde, was een heel uitdagende situatie. We zijn als persoonlijkheden niet echt hetzelfde en dat botste op allerlei fronten", verklaart Meyer.

Judoka Meyer over strijd met Spijkers: 'Maak me er niet onrustig over'

Ook volgens Spijkers is er geen sprake van een vervelende strijd tussen hem en zijn concurrent. "Ik kan het gewoon prima vinden met Roy", aldus de regerend Europees kampioen. "Ik ben niet zo van het ruzie maken. Dat kost alleen maar energie en die kan ik beter in mezelf stoppen."

Beiden maken zich voorafgaand aan de WK, die op 6 oktober van start gaan in Tasjkent, niet erg druk over plaatsing voor de Spelen over twee jaar. "Als ik het allemaal bij mezelf hou, dan kan ik mijn beste resultaten neerzetten", aldus Meyer.

"Als blijkt dat iemand anders beter is, dan heeft diegene het dikverdiend. Maar ik ga ervan uit dat ik dat ben", besluit Spijkers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl