NOS SportAangepast

Judoka's Korrel en Spijkers Europees kampioen, Steenhuis wint zilveren medaille

Korrel verslaat Pool Kuczera en kroont zich tot Europees kampioen

Michael Korrel en Jur Spijkers hebben gouden medailles gewonnen bij de EK judo in het Bulgaarse Sofia. Bij de vrouwen legde Guusje Steenhuis beslag op een zilveren medaille.

Korrel, actief in de klasse tot 100 kilogram, wist in de finale lang geen vuist te maken tegen de verdedigende Pool Piotr Kuczera. Het kwam aan op een verlenging, maar ook daarin bleef het duel lang in evenwicht. Uiteindelijk besliste Korrel de finale met een mooie worp en won hij op ippon.

Zwaargewicht Spijkers won zijn finale na een felle worsteling met Johannes Frey uit Duitsland. De sterke Frey viel Spijkers aan, maar in een tegenstoot kreeg de Nederlander hem op zijn rug en won ook hij op ippon.

Spijkers verslaat Duitser Frey en wordt Europees kampioen

Bij de vrouwen verloor de 29-jarige Steenhuis, actief in de klasse tot 78 kilogram, in de finale van Alina Böhm uit Duitsland. Steenhuis reikte in haar carrière al drie keer eerder tot een EK-finale, maar ook die keren greep ze naast een gouden medaille.

Ook in haar vierde eindstrijd had Steenhuis het zwaar. Ze kreeg weinig grip op de Duitse EK-debutante Böhm, die het initiatief had en meerdere malen dicht bij een beslissende worp was.

Bovendien raakte Steenhuis geblesseerd aan haar pols. Ze kwam op een waza-ari achterstand en wist die niet meer weg te werken.

Steenhuis verliest ook vierde EK-finale en pakt zilver in Sofia

Roy Meyer won in de klasse boven de 100 kilogram brons. Via de herkansingen was hij in de strijd om de derde plek te sterk voor de Hongaar Richard Sipocz.

Geen brons voor Kamps en Catharina

Simeon Catharina werd in de kwartfinales uitgeschakeld door Korrel. In de strijd om brons kwam hij tekort tegen de Spanjaard Nikoloz Sherazadishvili.

Marit Kamps overleefde bij haar EK-debuut de eerste ronde in de klasse boven 78 kilogram, maar sneuvelde in de kwartfinales. Via de herkansingen was ze dicht bij brons, maar de Turkse Sebile Akbulut troefde haar af.

Noël van 't Endt en Jesper Smink werden vroeg uitgeschakeld. Hetzelfde gold voor Natascha Ausma bij de vrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl