AFP
NOS SportAangepast

Sanne van Dijke reikt tot finale in Sofia, maar kan EK-titel niet prolongeren

Sanne van Dijke heeft haar EK-titel in Sofia niet weten te prolongeren. In de finale was de Française Marie-Ève Gahié, die ook Hilde Jagers al uitschakelde, te sterk.

Regerend Europees kampioene Van Dijke, actief in de klasse onder de zeventig kilo, liep na een vroege worp van Gahié achter de feiten aan. Op de valreep leek ze nog even tot een beslissende aanval te komen, maar ze vloerde de Franse net buiten de tijd.

Gered door de gong: aanval Van Dijke komt net te laat in EK-finale

Van Dijke begon in Sofia met een bye en was in de tweede ronde te sterk voor de Belgische Gabriella Willems. In de kwartfinales moest de Sloveense Anka Pogacnik eraan geloven, waarna ze in de halve finales met een ippon won van de Oostenrijkse Michaela Polleres.

Het is voor Gahié de eerste keer dat ze Europees kampioen wordt. In 2019 pakte ze al wel de wereldtitel.

Jager grijpt naast brons

Jager reikte via de Servische Jovana Buncic, de Bulgaarse Lidia Brancheva en de Zweedse Ida Eriksson de halve finales.

AFP
Hilde Jager tijdens de halve finale op de EK judo

Daarin bleek Gahié een maatje te groot. De Franse bepaalde wat er gebeurde en won uiteindelijk met redelijk gemak met een ippon. Ook de strijd om brons ging verloren: Pogacnik was te sterk.

Geke van den Berg, actief in de klasse tot 63 kilogram, werd in de kwartfinale uitgeschakeld. Joanne van Lieshout verloor in dezelfde klasse in de eerste ronde van de Roemeense Florentina Ivanescu.

Nederlaag De Wit

Bij de mannen verging het Frank de Wit (tot 81 kilogram) een stuk minder goed. De Noord-Hollander begon het toernooi met een bye en boog in de tweede ronde voor de Italiaan Giacomo Gamba.

Kijk hier naar een voorbeschouwing op de EK judo.

Wisseling van de wacht bij judoka's, jongelingen pakken hun kans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl