NOS Sport

Net geen gouden grandslammedaille voor judoka Steenhuis in Antalya

Judoka Guusje Steenhuis heeft op het grandslamtoernooi van Antalya net naast het goud gegrepen. Ze verloor in de finale van de klasse tot 78 kilogram van Anna-Maria Wagner.

Natascha Ausma, die in dezelfde klasse als Steenhuis uitkwam, legde beslag op een bronzen medaille. Marit Kamps won in de klasse boven 78 kilogram eveneens brons.

Steenhuis en Wagner stonden ook tijdens de Spelen in Tokio tegenover elkaar

Steenhuis had op weg naar de finale haar drie partijen met ippon gewonnen. Ze versloeg onder anderen Madeleine Malonga, de winnares van olympisch zilver in Tokio. In de finale tegen Wagner kreeg Steenhuis snel twee straffen. De Duitse kreeg die straffen in de verlenging, maar sloeg daarna alsnog toe.

Na bijna zes minuten in de extra tijd werd Steenhuis door Wagner op haar rug gegooid.

Voor de 29-jarige Steenhuis was het al de elfde grandslamfinale en voor de vijfde keer moest ze met zilver genoegen nemen.

Vierde grandslamplak voor Ausma, eerste voor Kamps

Ausma had in de kwartfinales verloren van Malonga, waardoor een treffen met Steenhuis uitbleef. In de herkansingen was ze vervolgens Mayra Aguiar (tweevoudig wereldkampioene en driemaal olympisch brons) en Luise Malzahn (WK-brons in 2015) de baas.

Voor Ausma was het de vierde keer dat ze een medaille op een grandslamtoernooi wist te veroveren. Kamps deed dat voor het eerst. Ze kreeg het brons in de zwaarste klasse in de schoot geworpen toen haar opponente Renee Lucht zich geblesseerd moest afmelden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl