Manchester City is Wolves de baas, Tottenham scoort zes keer

Manchester City heeft op bezoek bij Wolverhampton Wanderers met 3-0 gewonnen. Erling Haaland kwam voor de elfde keer in zijn eerste zeven Premier League-wedstrijden tot scoren. City staat na de zege bovenaan de ranglijst.

Wolves - City duurde eigenlijk maar 33 minuten. Toen centrale verdediger Nathan Collins met een Van Gaal-achtige karatekick in kwam vliegen bij Jack Grealish en rood kreeg, was de wedstrijd wel gespeeld.

De ploeg van Pep Guardiola stond op dat moment al met 2-0 voor en de thuisploeg had ook met elf man geen enkele grip op het soepele positiespel van City.

De wilde overtreding van Nathan Collins op Jack Grealish, die er zonder echte kleerscheuren vanaf leek te komen

Al na een seconde of veertig kwamen de bezoekers op voorsprong. Na slordig balverlies op het middenveld van Wolves schakelde City snel om. Na een slim hakje van João Cancelo kon Kevin de Bruyne voorgeven, waarna Grealish de bal binnen tikte.

Kort daarna schudde Haaland Wolves-verdediger Jonny Castro af en passeerde hij doelman José Sá met een schuiver in de rechterhoek. Haaland scoorde dit seizoen al veertien doelpunten in de tien wedstrijden die hij speelde.

In de 33e minuut volgde die dwaze overtreding van Collins, die Grealish met zijn actie zwaar had kunnen blesseren. De schade leek bij laatstgenoemde uiteindelijk mee te vallen.

Applaus voor The Queen

De tweede helft had dus ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Wolves probeerde er op inzet nog iets van te maken, maar met zijn tweede assist van de middag stelde De Bruyne Phil Foden in staat de 3-0 te maken.

Dat het spel in de zeventigste minuut werd stilgelegd voor een massaal applaus voor Queen Elizabeth II gaf de tweede helft nog enig cachet. Na de 3-0 tikte City het duel rustig uit.

Wolverhampton Wanderers kent een erg slechte start van het Premier League-seizoen. Het elftal vol Portugese spelers won nog maar één keer en bungelt onderaan de ranglijst.

Als West Ham United zondag van Everton wint, staat Wolves onder de degradatiestreep.

Goede seizoenstart Tottenham

Tottenham Hotspur blijft goed presteren in de Premier League. De ploeg van trainer Antonio Conte won de thuiswedstrijd tegen Leicester City (6-2) en staat in punten gelijk met koploper Manchester City. Arsenal kan zondag City en Spurs passeren als het Brentford verslaat.

Son Heung-Min mocht pas na een uur invallen bij Tottenham Hotspur. Toch scoorde de spits uit Zuid-Korea driemaal. Harry Kane, Eric Dier en Rodrigo Bentancur troffen ook doel voor de thuisploeg.

Voor Leicester City scoorden Youri Tielemans en James Maddison. Tielemans benutte in de vijfde minuut een strafschop en Maddison maakte de 2-2.